V zadnjem času se govori le še o njenih zasebnih težavah. Foto: EPA
V zadnjem času se govori le še o njenih zasebnih težavah. Foto: EPA

Še vedno se niso polegle govorice o povsem izgubljenem nastopu na Kalemegdanu, ko je bila pevka več kot očitno pod vplivom substanc, saj se je ves koncert le prestopala na odru in tavala z enega konca na drugega, pela pa bolj malo.

Njena ekipa se je za osramotitev opravičila in sporočila, da zvezdnice ne bo v Carigrad in Atene, da pa naj bi po urniku znova nastopila osmega julija v Bilbau v Španiji. A stanje s pevko je očitno precej resno, tako da je njen menedžment zdaj potrdil, da je "za nedoločen čas" prestavljena vsa njena evropska turneja. Na njej bi morala nastopiti v 12 mestih.

Sporočilo se glasi: "Amy Winehouse odpoveduje vse nadaljnje nastope. Vsi, ki smo vpleteni, ji bomo pomagali, da se bo vrnila še boljša. Pri tem pa ne bomo hiteli, ampak si bo pevka vzela ves potreben čas."

Pet let ustvarjalnega mrka
27-letna Britanka se že vrsto let bojuje z zasvojenostjo z alkoholom in mamili, njene težave pa so zasenčile tudi prej blestečo glasbeno kariero. Posebej uspešen je bil njen drugi album iz leta 2006, Back to Black, s katerim je osvojila pet nagrad grammy in pridobila svetovno slavo. Od takrat ni predstavila niti enega novega singla, njen glas je bilo slišati le v duetih z Markom Ronsonom in Mutyo Bueno.

Pred vrnitvijo na koncertne odre je teden dni preživela na londonski kliniki za odvajanje. Oktobra je zatrdila, da je že tri leta ozdravljena zasvojenosti z mamili.