Amy ima pri 27 letih že kar nekaj izkušenj s klinikami za zdravljenje odvisnosti. Foto: EPA
Amy ima pri 27 letih že kar nekaj izkušenj s klinikami za zdravljenje odvisnosti. Foto: EPA

V hotelu Hyatt v srbski prestolnici, kjer bo pevka bivala, naj bi zanjo rezervirali celotno nadstropje in vodstvu zabičali, naj na njem ne bo niti kapljice alkohola, poročajo srbski mediji. Hkrati naj bi njen menedžer od vodstva hotela zahteval, da poleg tega, da morajo biti minibari v sobah napolnjeni le z brezalkoholno pijačo, osebje hotela ne sme dostavljati alkohola niti na morebitno željo pevke ali njene 30-članske ekipe.

Zahteve utemeljuje kot "zelo logične", saj je pevka ravno pred kratkim (spet) pristala na kliniki za odvajanje od odvisnosti, zdravljenje pa naj bi se zdaj nadaljevalo v hišni oskrbi.

Moby ne uživa hrane živalskega izvora
Amy v Beograd prihaja dan pred koncertom v jutranjih urah, že isti dan naj bi imela tudi tonsko vajo. Njen koncert, na katerem pričakujejo okrog 20.000 ljudi, bo v parku Kalemegdan, glasbeni večer pa bo odprl Moby, ki smo ga pred kratkim videli v Ljubljani v okviru festivala Mars. Skupaj z Amy bo nastopil tudi v Atenah nekaj dni pozneje.

Moby, znan po zdravem življenjskem slogu, je bil, kar se tiče "zvezdniških muh", precej skromnejši. V istem hotelu naj bi zakupil nekaj apartmajev, posebne želje pa ima le glede hrane, saj je pevec vegan in ne uživa ničesar, kar je živalskega izvora. Od organizatorja pa je, zanimivo, zahteval, da na koncertu ne sme biti nikakršnih omejitev, povezanih z rasnimi, verskimi ali drugimi predsodki.