Norah Jones letos pripravlja tudi turnejo. Foto: Frank W Ockenfels
Norah Jones letos pripravlja tudi turnejo. Foto: Frank W Ockenfels

Pesmi na albumu so nastale sodelovanju z Danger Mousom, enim najbolj iskanih in kontroverznih producentov na svetu. Glasbenika sta sodelovala že na Mousovem albumu Rome, nato pa sta se odločila, da moči združita tudi pri petem studijskem albumu Jonesove.

Do sodelovanja je prišlo, ko je pevkin posebni vokal vzbudil pozornost Danger Mausa. Želel je, da bi odpela nekaj pesmi na njegovem albumu Rome, ki ga je posnel z italijanskim skladateljem Danielom Luppijem kot poklon klasikam italijanskega filma.

Norah je odpela tri skladbe, skoraj sočasno pa se je začelo tudi njuno sodelovanje na njenem novem albumu. Avtorja vseh skladb na Little Broken Hearts sta tako Danger Mouse kot Norah, ki sta skupaj, vendar vsak v svojem slogu, ustvarila nekakšen popolnoma nov zvok.

Prav tako sta sama tudi odigrala vse instrumentalne dele - Norah na klavirju, klaviaturah, baskitari in kitari, Danger Mouse pa je igral bobne, klaviature, baskitaro, kitaro in naredil aranžmaje.

Pevka je zadnji album z novimi pesmimi (The Fall) izdala leta 2009, leto dni pozneje pa album (Featuring), na katerem so se znašle njene že objavljene pesmi, ki jih je priredila in zapela v duetih s priznanimi pevci. Na albumu je objavila le eno novo skladbo, ki je nastala v sodelovanju s škotsko skupino Belle & Sebastian.

Spodaj lahko prisluhnete skladbam, ki jih je Norah Jones posnela za album Rome.