Black Sabbath postali žive legende Foto: EPA
Black Sabbath postali žive legende Foto: EPA

"Super je biti živa legenda. Bolje od mrtve legende," je ob tej priložnosti dejal frontman skupine Ozzy Osbourne, poroča britanski BBC.

Osbourne je nagrado za žive legende sicer kot samostojni ustvarjalec prejel že leta 2008.

Chris Ingham, založnik revije Classic Rock, ki nagrade podeljuje od leta 2005, je dejal, da si Black Sabbath priznanje žive legende zaslužijo, saj ne le, da so imeli dolgoletno uspešno kariero, temveč so letos izdali odličen album, "ki nas spominja, kako je stvari treba delati".

Uspeh albuma ga je sezul
Black Sabbath, ki delujejo že več kot štiri desetletja, bodo priznanje dobili v času, ko se je njihov album prvič po več kot štirih desetletjih spet zavihtel na vrh britanske glasbene lestvice - gre za njihov zadnji izdelek, ki nosi naslov 13, izšel pa je 10. junija letos.

"Sem v šoku," je takrat dejal pevec Osbourne. "Uspeh albuma me je sezul. Še nikoli ni nobena plošča tako hitro splezala po lestvici, kot je ta," je še dodal princ teme.

Prvo mesto lestvice tudi dogodek leta?
Nagrade bodo podelili 14. novembra v londonskem klubu Roundhouse. Na podelitvi nagrad se bo skupina potegovala še za priznanja za glasbeno skupino leta, album leta in zaradi prvega mesta njihovega albuma na glasbeni lestvici - za dogodek leta.

V tekmi za nagrado za glasbeno skupino leta bodo poleg njih še Iron Maiden, The Rolling Stones, Status Quo in, nenavadno glede na kategorijo, David Bowie. Za album leta se bodo poleg 13 potegovali še Bowiejev The Next Day, Now What?! zasedbe Deep Purple in ...Like Clockwork skupine Queens of the Stone Age.