Konec maja Puffa Daddyja čaka še koncert. Foto: Reuters
Konec maja Puffa Daddyja čaka še koncert. Foto: Reuters

Hiphoper Sean John Combs, bolj znan po celi vrsti umetniških imen, je v intervjuju za revijo Cigar Aficionado povedal, da je glasba zanj preteklost, saj se bo popolnoma posvetil filmski industriji.

"Izdal bom še svoj zadnji album, nato pa se bom 100-odstotno posvetil filmu. Glasbeno pot bi rad končal v slogu in izdaja albuma bi bil primeren zaključek," je povedal Puff Daddy. Album, za katerega še ni jasno, kdaj bo ugledal luč sveta, bo naslovljen No Way Out 2 in bo nadaljevanje albuma iz 1997, ki mu je prinesel svetovno slavo.

Čeprav se počasi poslavlja od glasbe, je prepričan, da je njegova zapuščina dovolj velika, da se ga ne bo pozabilo: "Ko me ne bo, bodo preživele samo pesmi. Vem, da delam glasbo, ki bo živela naprej. Skozi glasbo še vedno živijo Michael Jackson, Tupac in Biggie, čeprav jih ni več med nami."

Konec maja na odru zgodovina hiphopa
Puff Daddyja sicer konec maja v New Yorku čaka še koncert, ki so ga poimenovali Bad Boy Family Reunion. Na njen bodo poleg Combsa nastopili še Mase, Lil Kim, Faith Evans, 112, Mario Winans, Total, The Lox, French Montana, Jay Z in Mary J. Blige - imena, ki so močno vplivala na glasbeno sceno 90. let, nekateri izmed njih pa sceno krojijo še danes.

"To ni samo še en koncert, to je zgodovina hiphopa. Na koncertu bodo nastopila imena, ki so s svojo glasbo oblikovala celo generacijo. S koncertom bomo proslavili tudi enega največjih raperjev vseh časov - Notoriousa B. I. G. To bo noč, ki si jo bomo zapomnili," je o prihajajočem koncertu povedal Puffy.

Puffa Daddyja smo sicer že lahko videli v nekaterih filmih, med drugim v Mupetkih na begu in Superžuru (Get Him to the Greek). Ustanovil pa je tudi televizijsko mrežo REVOLT, ki se je sprva osredotočala zgolj na glasbo, zdaj pa naj bi se posvetila tudi filmu.