Na dražbi bodo ponujali tudi oblačila in nakit, ki jih je nosil Elvis Presley. Foto: Gotta Have Rock And Roll
Na dražbi bodo ponujali tudi oblačila in nakit, ki jih je nosil Elvis Presley. Foto: Gotta Have Rock And Roll

Velika spletna dražba, ki se bo na spletni strani Gotta Have Rock And Roll začela 30. novembra in končala 9. decembra, bo ljubiteljem rokenrola, rocka in popa namreč ponujala najrazličnejše "spominke" - od škornjev Elvisa Presleyja do šala Stevie Nicks in Hendrixovega pasu za kitaro.

Izklicna cena za škornje, ki jih je Presley nosil leta 1968 v posebni televizijski oddaji, pozneje poimenovani kar Comeback Special, znaša 6.000 ameriških dolarjev, "tekma" za njegovo po meri izdelano usnjeno jakno Nudie pa se bo začela pri 3.000 dolarjih.

Za pas za kitaro, ki ga je uporabljal Jimi Hendrix leta 1968, ko je nastopal v Lincolnovem centru v New Yorku, bodo dražitelji morali odšteti najmanj 3.000 dolarjev, precej cenejša pa bo (verjetno) njegova trzalica - izklicna cena je namreč 800 dolarjev. Slavne kovinske modrčke, ki jih je nosila Madonna, pa ponujajo od 500 dolarjev dalje.

Za zbirko na roke napisanih besedil in glasbe izpod prstov Paula McCartneyja in Johna Lennona bo treba plačati najmanj 10.000 dolarjev, za Rihannin kostum iz videospota The Only Girl In The World pa 2.000 dolarjev. Ljubitelji rokenrola se bodo lahko potegovali tudi za šal Stevie Nicks (izklicna cena 100 dolarjev), fotografije Jimija Hendrixa (50 dolarjev), vstopnico za koncert zasedbe The Beatles (200 dolarjev) itd.