San Francisco se je na veselje večtisočglave množice spremenil v filmsko mesto Gotham City, in vse to po zaslugi malega Milesa. Foto: Reuters
San Francisco se je na veselje večtisočglave množice spremenil v filmsko mesto Gotham City, in vse to po zaslugi malega Milesa. Foto: Reuters
Andrew Garfield
Andrew Garfield naj bi uničil sanje Batkida. Foto: Reuters
Miles Scott je od Akademije za tolažilno nagrado dobil obisk Disneylanda. Foto: Reuters

Malček se je v družbi svoje mame Natalie Scott odpravil v Los Angeles, da bi se udeležil podelitve filmskih nagrad, kljub vajam, ki jih je opravil, pa je nekaj ur pred samo ceremonijo izvedel, da ne bo stopil na oder pred večtisočglavo množico.

"Ne vem, ali jim je primanjkovalo časa ali jim kaj ni bilo všeč. Ne vemo, kaj se je zgodilo," je za Gawker dejala Milesova mama, ameriški New York Post pa razkriva, da naj bi Milesa na cedilu pustil nihče drug kot Andrew Garfield, filmski Spider-Man.

Človek pajek bi se na odru moral pojaviti z majhnim junakom, BatKidom, a organizatorji dogodka so bili prisiljeni črtati del prireditve, ker Garfieldu ni bil všeč njegov del. "Akademija je želela Milesa imenovati za pravega superheroja med ceremonijo. Andrew Garfield bi ga moral napovedati kot Batkida, ampak si je prvi med vajami premislil, saj mu niso bile všeč besede, ki bi jih moral izreči," je dejal neimovani vir za newyorški časopis.

Vir je dodal, da Spider-Man ni želel slediti scenariju, da je govor povsem priredil, a producenti so vztrajali pri svojem, zato so se na koncu odločili, da bodo ta del črtali. Miles in njegova družina naj bi se počutili "opeharjeno", kot tolažilno nagrado pa so jim ponudili obisk Disneylanda: "Nekoliko smo razočarani, seveda, ampak stvari se dogajajo. Zavedamo se, da televizija in Hollywood tako delujeta. Ampak nismo navajeni česa takega, smo iz zelo majhnega mesta."

Namesto Andrewa je na oder stopil drugi superjunak, in sicer Kapitan Amerika, ki ga igra Chris Evans.

Andrew Garfield za zdaj zadeve ni komentiral, so pa iz Akademije potrdili, da so ta del iz scenarija črtali zadnji trenutek: "Zaradi narave žive televizijske produkcije se stvari preprosto niso izšle."

Batkid premagal levkemijo
Šestletnemu Milesu Scottu, ki se je od svojega osemnajstega meseca bojeval z levkemijo - to mu je uspelo premagati junija lani, tako da je končal zdravljenje -, je še eno sanjsko dogodivščino uredila dobrodelna organizacija Make-a-Wish, ki mu je lani uresničila že eno veliko željo - na en dan je postal filmski junak, San Francisco pa se je na veselje večtisočglave množice spremenil v filmsko mesto Gotham City.

Batkid je skupaj s svojim vzornikom Batmanom uspešno preprečil rop banke, rešila sta maskoto tamkajšnje nogometne ekipe, onesposobila bombo in pred zanesljivo smrtjo rešila ugrabljeno žensko. Dečku je v videosporočilu čestital tudi ameriški predsednik Barack Obama, župan San Francisca pa ga je imenoval za "župana juniorja" in mu izročil mestni ključ, ker je z ulic Gotham Cityja pregnal zločince.

Dogodek je prek luže pa tudi po svetu naletel na izjemen odziv, nekatere ameriške kabelske mreže so dogodek celo neposredno prenašale na svojih kanalih.