Tijana strmi za vodilom, da je samo nebo meja in da ni nič nemogoče. Foto: Dušan Jauković
Tijana strmi za vodilom, da je samo nebo meja in da ni nič nemogoče. Foto: Dušan Jauković
Lansko leto se ji je uresničila velika želja, ko je dobila svojo prvo igralsko vlogo. Foto: Dušan Jauković
Svojo medijsko kariero je začela leta 1993. Foto: Dušan Jauković

Tijana bo skupaj s Tinkaro v drugem polfinalu tvorila vse, kar je še ostalo od t. i. balkanske naveze na Evroviziji, saj so se nastopu odpovedali na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji. Ob uvrstitvi v finale pa bi se lahko zgodilo, da jih tam čaka predstavnik Črne gore Sergej Ćetković.


Na Zabavnem kanalu 2. programa Televizije Slovenija se bodo ponoči iz petka, 25. 4., na soboto celo noč predvajale pesmi, ki bodo tekmovale na letošnji Evroviziji.

"To je lahko dejavnik, ki bo vplival na razplet glasovanja, ampak jaz bi rada videla, da bi za nas glasovali tudi ljudje iz preostalih delov Evrope. Njihovo podporo sem začutila med svojo promocijsko turnejo in upam, da jim bo naš nastop všeč do te mere, da bodo glasovali za nas," je dejala Tijana za MMC.

Na odru brez violončela
Tijana Dapčević prihaja iz glasbene družine. Kot zanimivost: sestra Tamara ji bo delala družbo kot spremljevalna vokalistka na evrovizijskem odru. Nanj pa prihaja brez violončela, ki ga igra od sedmega leta. Kasneje je tudi diplomirala na glasbeni akademiji v Skopju in postala profesorica violončela. "Malo smo se poigravali z idejo, da bi vključili v evrovizijsko pesem čelo, saj me veliko ljudi povezuje z njim. Celo začetek pesmi smo imeli narejen z violončelom in zvenelo je res dobro, toda odločili smo se, da skladbo naredimo moderno, plesno in pustimo čelo za kakšno drugo priložnost," je razložila Tijana.

Tako je nastala To the Sky. "Takoj ko je nacionalna televizija naznanila, da bom zastopala svojo državo na Evroviziji, sem prejela več kot 50 pesmi, ampak nobena mi ni bila všeč, razen tri, ki mi jih je dal moj skladatelj Darko Dimitrov. Tako ni bilo dvoma, da bom na Evroviziji zapela Darkovo pesem, s katerim sodelujem že 14 let in skupaj tvoriva zelo uspešen par," je pojasnila Tijana in dodala, da verjame, kako bo tudi evrovizijska zgodba uspešna.

Med tremi pesmimi, ki jih je spisal Dimitrov, je izbrala plesno, saj meni, da ji ta najbolj ustreza. "Je pesem s pozitivnim sporočilom, pesem o ljubezni. Takšna, ki ti omogoča, da res začutiš ritem. Pripravi te na ples in ti da optimističen občutek, da lahko narediš kar koli," je svojo pesem opisala Tijana.

Navdušena nad italijansko pesmijo
Pred prijavo so imeli izdelano tako makedonsko kot angleško različico pesmi, toda zadnjo odločitev so prepustili občinstvu, ki je izbralo angleško. "Če vprašate mene, sem navdušena nad italijansko pesmijo," je priznala Tijana.

Zmaga bi bila velik uspeh
Makedoniji lani, ko sta jo zastopala Esma in Lozano, ni uspel preboj v finale. "Ne bi se primerjala s preteklimi predstavniki Makedonije na Evroviziji. Vsak ima svojo zgodbo. Res je težko reči, kdo bo zmagal, in to je po mojem mnenju tisto, kar dela Evrovizijo zanimivo in vznemerljivo zadnjih šest desetletij. Rada bi videla, da bi kdaj zmagala Makedonija, saj bi bili v naši državi zelo ponosni na dosežek, a ne bom razočarana, če nam ne bo uspelo," je še dodala v pogovoru za MMC.

Vsem slovenskim oboževalcem pa sporoča: "Pozorno poslušajte makedonsko pesem To the Sky. Uživajte v Evroviziji, in če vam bo všeč, upam, da me boste podprli v drugem polfinalnem večeru."