Westova soproga Kim Kardashian je skladbo označila za najljubšo. Foto: EPA
Westova soproga Kim Kardashian je skladbo označila za najljubšo. Foto: EPA
Zapisi, ki so se ohranili na spletu. Foto: Twitter

"Kdo za vraga je Paul McCartney? Zato imam rad Kanyeja, ker preusmerja luč na neznane izvajalce," se je glasil eden izmed zapisov na družbenem omrežju Twitter. Potem ko je bila velika večina tovrstnih tvitov večkrat deljena, so jih avtorji zapisov umaknili. Ob tem so se zagovarjali, da so se samo šalili.

37-letni raper in 72-letni glasbenik sta skupaj ustvarila skladbo Only One. Gre za klavirsko skladbo (klavir igra Paul), precej drugačno, kot smo je vajeni od Westa. Čustvena pesem je sicer posvečena njegovi pokojni materi.

West je večino lanskega leta posvetil ustvarjanju naslednika albuma Yeezus, kjer naj bi se v besedilih spopadel s svojimi občutji ob poroki in rojstvu hčerke North. In Only One je prvi singel s prihajajočega albuma. Toda pri kritikih ni dosegel visoke ocene, drugače je pri poslušalcih, ki so skladbo že postavili na tretje mesto najbolj prodajanih skladb na lestvici iTunes.

Toda oboževalci so se po drugi strani tudi začeli spraševati, kaj se dogaja z moškim, ki se je v preteklosti razglasil, da je Bog in poziral, kot da bi bil akt Michelangelove slike. Njegovo stanje sreče bi bilo lahko dober umetniški izziv. Zato tudi ni takšno presenečenje, da je združil moči z McCartneyjem, s katerim naj bi posnela še nekaj skladb za prihajajoči album.

To je tudi tretje sodelovanje nekdanjega člana skupine Beatles s temnopoltim glasbenikom. In prvi izmed njegovih duetov, ki ne nosi s seboj še rasne "prtljage". Spomnimo: prvo njegovo sodelovanje s temnopoltim izvajalcem je bilo s Steviejem Wonderjem leta 1982 v skladbi Ebony and Ivory, drugo pa je bilo z Michaelom Jacksonom v skladbi Say Say Say.