Willie Nelson je najnovejši album posvetil bratoma Iri in Georgeu Gershwinu. Foto: Reuters
Willie Nelson je najnovejši album posvetil bratoma Iri in Georgeu Gershwinu. Foto: Reuters

Album z naslovom Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin bo izšel 26. februarja pri Sony Legacy Recordings. Na njem je 11 skladb, ki jih je označil za "nekaj najboljših pesmi vseh časov", poroča revija Rolling Stone.

Plošča bo vsebovala pesmi, kot so I Got Rhythm, Porgy and Bess, Summertime in Love is Here to Stay iz muzikala Amerikanec v Parizu. Na njej bosta tudi dueta Let's Call the Whole Thing Off s Cyndi Lauper in Embraceable You s Sheryl Crow.

Da je posnel album z deli bratov Gershwin, je Nelson razkril novembra lani, ko je v Washingtonu kot prvi glasbenik countryja prejel nagrado, ki nosi njuno ime. "Že od mladega občudujem glasbo Ire in Georgea Gershwina. V zahvalo za nagrado sem posnel album Gershwinov," je povedal. Dodal je: "Pesmi Gershwinov obstajajo že mnogo, mnogo let. Spomnim se, da sem jih slišal, ko sem bil še fantič, in ostale bodo za vedno, ker dobra glasba, kot je ta, preprosto ne izgine."

En album na leto
Nelson tudi pri svojih 82 letih še vedno izda najmanj en album na leto. Lani je objavil ploščo Django & Jimmie, na kateri se predstavlja v duetu z Merlom Haggardom. Predtem je leta 2014 po več kot 20 letih izdal nov album izvirnih skladb Band of Brothers.

Pri teh letih izvede tudi še približno 150 koncertov letno. "Ostati moram zaseden. Ali pa ne bom počel ničesar," je leta 2014 povedal za Rolling Stone.