Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Hitra in zdrava gibanica

S čežano in makom
10. januar 2018 ob 11:38
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sestavine: polnozrnati piškoti brez hidrogeniranih maščob, domača jabolčna čežana, cimet, skuta, mak, sveže mleti orehi (pred mletjem namočeni in posušeni), ščepec nerafinirane soli in vanilje, domači med po okusu.

Nadrobimo piškote, ki jih uporabimo kot podlago. Zmeljemo cela makova zrna. Skuto premešamo z medom, malo vanilje ter ščepcem soli. Zmeljemo orehe.

V jabolčno čežano vmešamo cimet, lahko še ščep soli, ki izostri okus sladkim jedem.

V steklen kozarec na dno razporedimo mlete polnozrnate piškote, dodamo 2 žlici mletega maka, nato skutnega nadeva, orehov in jabolčne čežane. Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo.

Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku.

Oddaja Dobro jutro (recept Anje Pristavec)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo