Legenda košarkarske lige NBA Foto: EPA
Legenda košarkarske lige NBA Foto: EPA

Enega najdominantnejših centrov vseh časov so v četrtek sprejeli v bolnišnico Ronalda Reagana v Los Angelesu zaradi srčno-žilne okvare, na dan praznovanja svojega jubileja pa je moral na operacijo srca.

"Abdul-Jabbar bi se rad zahvalil zdravstvenemu osebju za odlično nego, ki jo je prejel. Veseli se, da se bo lahko kmalu vrnil v vsakdanje življenje," so napisali v izjavi za javnost in dodali: "Prosi vas, da ga imate v mislih, in kar je najpomembneje sporoča vam, da cenite življenje in da ga izkoristite vsak dan do popolnosti."

Zadnja leta ima košarkar precej zdravstvenih težav, leta 2009 je razkril, da se zdravi zaradi redke oblike levkemije. Za objavo novice v javnosti se je odločil, ker je želel, da se poveča ozaveščenost o krvnem raku.

Abdul-Jabbar, ki se je rodil kot Lewis Alcindor mlajši, leta 1971 je prevzel muslimansko ime, je v ligi NBA odigral 20 sezon, poleg Los Angeles Lakers je igral tudi za Milwaukee Bucks. Upokojil se je leta 1989, v karieri je osvojil šest naslovov prvaka, 19-krat je zaigral na tekmi vseh zvezd, šestkrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige.