Charlie Sheen bo prvič v svoji karieri nastopil kot Carlos Estevez. Foto: UsMagazine
Charlie Sheen bo prvič v svoji karieri nastopil kot Carlos Estevez. Foto: UsMagazine
Martin Sheen in Emilio Estevez
Edini izmed Estevezovih, ki se v Hollywoodu predstavlja s pravim imenom, je Emilio Estevez, starejšii brat Charlieja Sheena in sin Martina Sheena. Foto: EPA

Nekdanji zvezdnik serije Dva moža in pol, ki ga zdaj gledamo v seriji Anger Management, se je za to potezo odločil zaradi solidarnosti do preostalega dela filmske ekipe, ki jo sestavljajo tudi Latinskoameričani. Charlie meni, da bi njegovo ime preveč izstopalo, zato se je tako raje odločil, da se vrne k svojim koreninam, k svojemu rojstnemu imenu Carlosu (Irwinu) Estevezu.

Do zdaj 47-letni igralec ni pokazal pretirane navezanosti na svoje poreklo, leta 2012 je v intervjuju za Univision dejal, da se sploh ne počuti Latinskoameričan: "Ne zbudim se kot Latinskoameričan. Jaz sem beli moški v Ameriki. Rodil sem se v New Yorku, odraščal sem v Malibuju."

Dodal je, da bi sicer rad bolje znal špansko, a je prezaseden, da bi se jezika, ki ga niso nikoli uporabljali v družini, tudi naučil: "Ko smo odraščali, španski jezik ni bil del našega življenja. Moji starši ga nikoli niso vdahnili v našo družino."

Igralec je že pri štirih letih izrazil željo, da ga kličejo Charlie, in ne Carlos, da bi se izognili zamenjavi v družini - njegov stric se prav tako imenuje Carlos. "Oba bi se odzvala na ime Carlos, tako da sem spremenil svoje ime," je pojasnil igralec.

Jabolko ne pade daleč od drevesa
Charliejev slavni oče, igralec Martin Sheen se je rodil kot Ramon Antonio Gerardo Estevez, svoje ime pa je spremenil ob prihodu v Hollywood: "Izmislil sem si ime Martin Sheen, ampak svojega imena nisem spremenil, še vedno sem uradno Estevez."

Sheen starejši se je za spremembo imena odločil, ker naj bi mu to prinašalo več vlog in denarja: "Začel sem uporabljati priimek Sheen in takoj sem začel služiti. Kmalu je bilo za vrnitev k rojstnemu imenu prepozno, to pa je motilo le mojega očeta, ki mi je zameril, da nisem nosil imena, ki mi ga je on dal."

V novem delu filma Machete Kills, ki naj bi ga premierno pokazali konec leta, poleg Charlieja Sheena, oprostite, Carlosa Esteveza, nastopajo še Latinskoameričani Sofia Vergara, Danny Trejo, Jessica Alba, Michelle Rodriguez in Španec Antonio Banderas ... Med igralsko ekipo najdemo še Cubo Goodinga Jr., Lady Gaga, Vanesso Hudgens, Mela Gibsona, Amber Heard ...

Film Machete Kills naj bi premierno predstavili septembra.

* Adijo, Charlie Sheen, pozdravljen, Carlos Estevez!