Iz sveta znanih
(7)
Obrazne značilnosti, predvsem izrazite oči, in zmožnost igranja zgolj z gibi, jo razlikujejo od drugih. Foto: Reuters
Čeprav se je prebila v ospredje zaradi vloge v seriji Westworld, je igri predana že skoraj dve desetletji. Foto: Reuters
Prihaja iz družine umetnikov - njen oče je igralec, mama slikarka. S starši se je preselila v Los Angeles, ko je bila stara štiri leta. Foto: Reuters
Prav tako je velika oboževalka Westworlda - predvsem teorij oboževalcev. Foto: Reuters
Številni oboževalci pa se že sprašujejo, kakšna bo usoda njenega lika po koncu druge sezone. Foto: Reuters

Dodaj v

Angela Sarafyan: skriti hollywoodski adut armenskih korenin

Svoj pečat je pustila v seriji Westworld
9. julij 2018 ob 12:18
Los Angeles - MMC RTV SLO

Drugo sezono Westworlda je odigrala skoraj brez besed, a igralka armenskih korenin Angela Sarafyan je s svojo obrobno vlogo pustila enega izmed največjih vtisov v seriji.

Čeprav ob omembi serije Westworld mnogi najprej pomislijo na imena, kot so Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood in Thandie Newton, je Sarafyanova predstavnica tistega dela igralskega ansambla, ki so jih ustvarjalci serije poklicali, ko so iskali skrite adute. Obrazne karakteristike, predvsem izrazite oči, in zmožnost igranja zgolj z gibi jo razlikujejo od drugih.

V drugi sezoni so jo ustvarjalci postavili še pred težjo nalogo, ko so ji namenili manj vrstic v scenariju. "Zdelo se mi je romantično. Pravzaprav mi je bilo zelo všeč. Kot da mi je padlo breme. Malo sem bila zaskrbljena, ker prej še nisem igrala, ne da bi rekla kar koli. Vendar mislim, da ne smeš samo stati in postati zombi. Obstaja življenje brez besed. V očeh je še vedno iskra," je poudarila v intervjuju za spletno stran Insider.

Čeprav se je prebila v ospredje z vlogo v seriji Westworld, kjer igra robotkinjo Clementine (v osnovi programirano za zadovoljevanje vseh želja obiskovalcev, toda v drugi sezoni neke vrste angel smrti), sicer najboljšo prijateljico madam Maeve Millay (ki jo upodablja Newtonova), je igri predana že skoraj dve desetletji. Kot najstnica se je na začetku novega tisočletja pojavila v serijah, kot sta Naša sodnica in Buffy, izganjalka vampirjev. Do zdaj je nastopila v 27 filmih in 28 televizijskih serijah. Med drugim se je pojavila tudi v franšizi Somrak - zaigrala je v drugem delu Jutranje zarje - in v seriji Ameriška grozljivka.

Njena igralska tehnika je precej podobna tisti, ki je značilna za igralce, ki prihajajo še iz "stare šole": "Moj učitelj igre mi je rekel, da brez poznavanja del Tennesseeja Williamsa ali Shakespearja nisi sposoben prenesti veličine njihovih likov v tiste, ki jih igraš danes."

Iz Armenije v Hollywood
Rodila se je leta 1983 v Armeniji. "Armenija je res lepa. Nanjo imam žive spomine, ko sem preživljala tam svoje otroštvo z babico," je povedala v intervjuju za spletno stran Nylon leta 2016. "Ko sem bila majhna, sva hodili na dolge sprehode ob polni luni," se je spominjala na svoje otroštvo v Armeniji.

Prihaja iz družine umetnikov - njen oče je igralec, mama slikarka. S starši se je preselila v Los Angeles, ko je bila stara štiri leta. Preizkusila se je v baletu in igranju klavirja, nato pa se je posvetila igri. "Moja mama in oče sta bila zaljubljena v ameriško kulturo - filme, avtomobile, glasbo. Bila sta hipija," se je spominjala igralka.

Je velika oboževalka soigralca v seriji Anthonyja Hopkinsa. "On je najprijaznejša in najustvarjalnejša oseba, ki sem jo kdaj spoznala," je povedala v intervjuju za spletno stran Marie Claire leta 2016. "Naredil je nekaj norega med snemanjem prizorov - nepričakovano je začel govoriti vrstice iz scenarija Ko jagenjčki obmolknejo. In samo čudila sem se, ali se to res dogaja. Bilo je tako nadrealno. Njegov glas se je spremenil, vse se je spremenilo. Je kameleon. V nekaj sekundah lahko postane nekdo drug."

Prav tako je velika oboževalka Westworlda – predvsem teorij oboževalcev. In tudi dobra prijateljica z drugimi soigralci, kot sta Woodova in Shannon Woodward.

Goodnight

A post shared by AngelaSarafyan (@angelasarafyan) on Feb 28, 2017 at 9:51pm PST

@sagawards

A post shared by AngelaSarafyan (@angelasarafyan) on Feb 1, 2017 at 3:40pm PST

A post shared by AngelaSarafyan (@angelasarafyan) on Jan 13, 2017 at 8:36am PST

The end is near... 1 more

A post shared by AngelaSarafyan (@angelasarafyan) on Jun 19, 2018 at 8:21am PDT

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 09.07.2018 ob 15:35
Spominja me na mojega bratranca, kadar je zadet.
ZRC
# 09.07.2018 ob 12:25
Punca ima izredno lepe oči. V Westworldu je pa tudi zelo dobra.
sonya25
# 09.07.2018 ob 22:09
Lol dejansko res deluje da so na rtv-ju ravnokar westworld odkril in zdj bodo dnevno članke o igralcih pisali
astro
# 09.07.2018 ob 19:20
Zanimive oči imajo skoraj vse Armenke, ki sem jih doslej videl na slikah, znane in neznane. Meni niso všeč.
virus99
# 09.07.2018 ob 13:10
dajte fotko brez makeupa
Andreja88
# 09.07.2018 ob 16:48
Meni deluje kot da je non stop zadeta =)
odprtizvezek
# 09.07.2018 ob 17:05
Lahko bi igrala vlogo zombija v filmu, brez makeupa.
Kazalo