"Ko smo z Stonesi skupaj igrali, je bilo čudovito." Foto: Reuters
The Rolling Stones
S Stonesi je nazadnje stal na odru leta 2012 v O2 areni v Londonu, kjer so obeležili 50 let delovanja. Foto: Reuters

"Glasbenik se že zdravi in naj bi tudi v celoti okreval, saj je bila bolezen odkrita v zgodnji fazi," je za Guardian povedal predstavnik družine, ki ob hudi bolezni prosi za popolno zasebnost.

Wyman se je Stonesom pridružil kmalu po ustanovitvi, ko so začenjali igrati na manjših koncertih v Londonu. Nadomestil je Dicka Taylorja, ki je Stonese zapustil in se pridružil skupini Pretty Things. Kot 25-letnik je bil kar nekaj let starejši od drugih članov skupine, a je bil z njimi vseeno v dobrih odnosih. "Igrati s Stonesi je bil en ogromen pritisk," je za Telegraph povedal leta 2008. "Vsaka pesem oziroma plošča je morala biti najboljša ali pa se vsaj prodati v več izvodih kot prejšnja."

Nanizali so ogromno uspešnic
Prva uspešnica Stonesov, ki se je zavihtela na vrhe lestvic, je bila pesem It's All Over Now, nato pa so uspeh le še stopnjevali s skladbami, kot so Gimme Shelter, Satisfaction in Jumpin' Jack Flash. "Ko smo skupaj igrali, je bilo čudovito. Sodelovati s Charliejem Wattsom je bilo fantastično in še vedno sva si blizu. Toda ko smo bili na turneji, je trajalo več kot en mesec, da smo zvadili pesmi, ki smo jih preigravali že 30 let."

Leta 1993 je The Rolling Stones zapustil in ustanovil svojo skupino Bill Wyman's Rhythm Kings, ki so bili na zadnji turneji leta 2014. "Stonese sem zapustil, ker mi je šla njihova glasba na živce," je povedal za nemški časopis Blind leta 1998. Z njimi je nazadnje stal na odru leta 2012, ko so praznovali 50. obletnico delovanja.

Skupina je delo nadaljevala tudi po njegovem odhodu in ravno 25. marca bodo nastopili na brezplačnem koncertu na prostem na Kubi. S tem bodo postali prva britanska rockskupina, ki bo nastopila na Kubi.