Susan Schneider Williams in Robin Williams sta se poročila avgusta 2013. Foto: Reuters
Susan Schneider Williams in Robin Williams sta se poročila avgusta 2013. Foto: Reuters
Robin Williams s hčerjo Zeldo leta 2005. Foto: EPA

V dokumentih, ki jih je Schneiderjeva vložila decembra višjemu sodišču, očita Robinovim otrokom - 31-letnemu Zacharyju, 35-letni Zeldi in 22-letnemu Codyju, da so brez njenega dovoljenja vzeli nekaj stvari - od nakita, spominkov do drugih dragocenih predmetov z njunega doma v Tiburonu v Kaliforniji. Williamsovi to zanikajo in pravijo, da niso bili na domu vse od smrti njihovega očeta.

Igralec je v oporoki hišo v Tiburonu zapustil ženi, otrokom pa je poleg hiše v Napi zapustil tudi spominke in nagrade v zabavni industriji ter nekaj drugih osebnih predmetov. Schneiderjeva pravi, da je s tem imel v mislih le stvari, ki so v hiši v Napi, in ne tudi stvari, ki so v hiši v Tiburonu - otroci pravijo, da ni nobenih posebnih omejitev pri "lokaciji" predmetov.

"Vsaka druga razlaga bi pomenila, da gospe Williams želijo odvzeti vse, medtem ko ona še živi tam," so zapisali odvetniki Robinove vdove.

Otroci so razočarani, ker skuša njihova mačeha spremeniti očetovo oporoko in jih skuša oropati očetovih oblačil in drugih osebnih stvari. "Williamsovi otroci so potrti, ker Williamsova žena, s katero je bil v zakonu manj kot tri leta, deluje proti njegovi volji. Menijo, da je to le del njenega skrbno izdelanega načrta, da bi čim več iztržila od zapuščine," so zapisali odvetniki Williamsovih otrok v sodnih dokumentih.

Boj se je šele začel in s tem tudi pranje umazanega perila v javnosti ...

Vdova javnosti razkrila ozadje smrti
Igralec je avgusta lani po daljšem boju z depresijo naredil samomor. Čeprav je zvezdnik odkrito spregovoril o svoji odvisnosti od mamil in alkohola, z javnostjo (še) ni bil pripravljen deliti, da trpi za parkinsonovo boleznijo. Njegova vdova pa je v izjavi za javnost razkrila moževe težave in pri tem poudarila, da je ostal trezen in se pogumno bojeval s svojimi strahovi.

"Robin je velik del svojega življenja posvetil drugim. Bodisi je zabaval milijone z nastopi na odru, v filmih in na televiziji, spodbujal naše vojake, bodisi tolažil bolnega otroka - želel je le, da bi se smejali in da nas ne bi bilo tako strah," je zapisala. "Prav to veselje, ki ga je prinesel svetu, je, poleg treh otrok, njegova največja zapuščina," je še dodala Susan.