Iz sveta znanih
Pamela Anderson
Pamela se ne pojavlja več na filmskih platnih, v zadnjih letih pa je sodelovala v več resničnostnih šovih slavnih. Foto: Reuters
Pamela Anderson
Na vrhuncu slave leta 1995. Foto: Reuters

Dodaj v

"Če ti nekdo v kopalnem plašču odpre vrata, odideš. To je zdrava pamet."

Pamela Anderson ni skoparila na račun kritik gibanja #MeToo
6. november 2018 ob 11:41
Sydney - MMC RTV SLO

Kanadsko-ameriška zvezdnica Pamela Anderson je zadala udarec gibanju #MeToo, saj je dejala, da "gre lahko feminizem predaleč" in da je rada sekssimbol.

51-letna igralka ikonične televizijske serije Obalna straža (Baywatch) je v pogovoru za avstralsko oddajo 60 Minutes dejala, da se ji zdi, da ima lahko gibanje #MeToo, ki opozarja na spolne zlorabe, negativen vpliv na moške.

"Menim, da gre lahko feminizem predaleč. Sem feministka, a mislim, da je ta tretji val feminizma dolgočasen. Paralizira moške, zato je gibanje #MeToo zame preveč. Se opravičujem, ker sem bila tako neposredna. Verjetno bom zdaj doživela pravi pogrom."

A kljub temu se ni ustavila: "Moja mama mi je vedno govorila, da nikoli ne smem iti v hotel z neznancem. Če ti nekdo v kopalnem plašču odpre vrata, ti pa si dogovorjen za poslovni sestanek, moraš takoj oditi in se dogovoriti s kom drugim. Nekatere stvari ti mora povedati že zdrava pamet. Če pa že vstopiš v tisto sobo ... vsaj dobi službo. Sem Kanadčanka in povedala bom točno to, kar mislim. Se opravičujem, ker nisem politično korektna."

"Biti sekssimbol je kompliment"
Plavolaska, ki je tudi znana zagovornica živali, je razpravljala tudi o svojem statusu sekssimbola. "Raje sem sekssimbol kot ne. Ta naziv dojemam kot kompliment, ali ne? Vsako dekle si želi biti čim privlačnejše. Sama sebi se nikoli nisem zdela čudovita, ampak le prikupna, zabavna in duhovita."

Vprašanje je, ali se bo zaradi teh besed tudi nanjo usul plaz kritik. Igralka serije Veliki pokovci Mayim Bialik se je namreč morala opravičiti, ker naj bi krivdo za spolne napade in nadlegovanje prevalila na žrtve. Veliko razburjenja je povzročila tudi francoska igralka Catherine Deneuve, ki je bila januarja med stotimi francoskimi igralkami, pisateljicami in akademikinjami, ki so napisale pismo, v katerem obsojajo plaz obtožb, ki se je na moške usul po primeru zlorab hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina.

Podpisnice so takrat dejale, da so obtožbe spolnega nadlegovanja in posilstev zoper Weinsteina proti moškim ustvarile "totalitaristično" vzdušje in sprožile "lov na čarovnice", ki preti spolni svobodi. "Posilstvo je zločin, a skušati zapeljati nekoga, tudi vztrajno ali pa nerodno, ni – kot ni mačistični napad, če se moški obnaša džentelmansko," pišejo v pismu, objavljenem v časniku Le Monde. "Moški so kaznovani po hitrem postopku, izgubljajo službe, pa je vse, kar so zagrešili, da so se dotaknili kolena neke ženske, skušali ukrasti poljub, govorili o intimnih zadevah med službeno večerjo ali pa pošiljali spolno nabita sporočila nezainteresiranim ženskam."

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Quatebriga
# 06.11.2018 ob 11:46
Povedala kot je res. Pohvalno.
AdebisiRTV
# 06.11.2018 ob 11:47
Neverjetno, da v času lova na čarovnice beremo kaj takega.
Pa je šel stereotip neumne blondinke..
železen
# 06.11.2018 ob 11:50
Vse bolj mi je všeč.
pohorjezeleno
# 06.11.2018 ob 11:56
Vse te "zlorabljene" ženske v holivudu, ki se kopajo v milijonih, so imele na začetku kariere dve možnosti: vzeti ali pustiti in glej ga zlomka, vse so sprejele pogoje, sedaj pa igrajo žrtve.
Brannigan
# 06.11.2018 ob 12:06
"Nekatere stvari ti mora povedati že zdrava pamet"

Ta stavek je alfa in omega 3/4 današnjih problemov.
Od MeToo do Flatearth, antivacc in ostalega človeškega dna.
Nažalost je ostal v 2. tisočletju...
Y2K ni resetiral PC-jev ampak zdravo pamet.
bordon
# 06.11.2018 ob 12:08
"Če ti nekdo v kopalnem plašču odpre vrata, odideš. To je zdrava pamet"

Bolj enostavno in razumljivo se ne da povedati. Vendar se mi zdi, da ta hinavsko oportunistčna holivudska druščina tega ne bo hotela slišati, oz.razumeti.
severnik
# 06.11.2018 ob 12:19
"Moja mama mi je vedno govorila, da nikoli ne smem iti v hotel z neznancem. Če ti nekdo v kopalnem plašču odpre vrata, ti pa si dogovorjen za poslovni sestanek, moraš takoj oditi in se dogovoriti s kom drugim. Nekatere stvari ti mora povedati že zdrava pamet. Če pa že vstopiš v tisto sobo ... vsaj dobi službo. Sem Kanadčanka in povedala bom točno to, kar mislim. Se opravičujem, ker nisem politično korektna."

Vsa čast!!

Res je šlo predaleč vse skupaj.
MarijaS
# 06.11.2018 ob 12:00
Priznam, Pamela mi nikoli ni bila všeč.
Tale njen intervju in njeni iskreni odgovori pa se mi zdijo zelo koristni za celotno zahodno drubžo, ki je v nekaterih državah res že pregloboko zabredla v zgrešeno različico feminizma, zaradi katere so prejšnji pozitivni in tako za ženske kot celotno družbo koristni dosežki tega gibanja povsem relativizirani.
Upam, da bo ta intervju prebralo oz. gledalo čim več ljudi in da se bodo tisti, ki so najbolj zabredli (beri: tiste, ki so najbolj zabredle) vprašali, ali ne bi mogoče malo spremenili kriterijev, logike ...
V dobro vseh.
judoka
# 06.11.2018 ob 12:19
Ko je Pamela glas razuma...
pohorjezeleno
# 06.11.2018 ob 12:27
@speal55: ne mešat jabolka in hruške. Ti govoriš o spolnem napadu s pomočjo tablet, ne o prostovoljnem sodelovanju. Vse te holivudske igralke so se zavestno odločile za sodelovanje pod pogoji producentov.
Če pa imaš ti sedaj takšno delovno mesto, ki je prenizko tvoji izobrazbi in šef za napredovanje želi seks, potem pa preprosto menjaj delodajalca. Za dobrega delavca se vedno najde delo.
gospod iskreni
# 06.11.2018 ob 11:52
Da to reče Pamela, uvav.
el CARTEL
# 06.11.2018 ob 12:26
Verjetno bom zdaj doživela pravi pogrom

verjetno boš.
namreč feministke najbolj sovražijo ženske, ki ne sledijo njihovim blodnjam do pike natančno. (še bolj kot seksualne zločince in patriarhalne opresorje)

kako si drzne razmišljati s svojo glavo.
el CARTEL
# 06.11.2018 ob 12:30
Kakšno izbiro to so imele tiste, ki so jim tablete podtaknili v pijačo?

to je popolnoma nekaj drugega.
tu se dejansko gre za posilstvo.

prostovoljno sprejeti seks ker veš,d a se boš okroistil na podlagi tega pač ni enako biti uspavan in posiljen brez znanja in pristanka.

preračunljivost pač ne spada pod definicijo posilstva.
Demosten18
# 06.11.2018 ob 13:00
@spela55

Ker je res fajn, k delaš k norc, da boš napredoval in potem ti da nekdo na izbiro, da, ali podležeš spolnemu nadlegovanju ali pa boš ostal na delovnem mestu, za katerega imaš daleč previsoko izobrazbo in daleč preveč delovnih izkušenj. Človek se ob takem ultimati res krasno počuti, ne glede na to, kaj izbere. Vprašanje- kolikokrat se je pa že vam, moškim, zgodila taka dilema? A? Dajmo karte na mizo, pa povejte, kako pogosto se vam to dogaja?

Kokrat se je pa to zgodilo tebi? A? Pa dajmo karte na mizo. A je to samo rekla kazala spet?

poleg tega si, kot je rekel že nekdo pred mano, povsem zgrešila point. Pamela ne govori o posilstvu s pomočjo tablet in ne o spolnem izsiljevanju pač pa o tem, da so nekatere ženske rade sekssimboli, da so rade pripoznane kot lepe in kot take tudi občudovane in,d a jih zato ni treba pribijat na križ kot se to počne zadnje čase. Pa, da je trapasto, da se 40 let po domnevnem spolnem napadu oglasijo...zadnjič je neka igralka svojega igralskega kolega obtožila spolnega napada, ker ji je ponudil rdeče(!) vino, ki pa ja vodi v pijanost in seks...a je to normalno?
S takimi in podobnimi akcija v bistvu banalizirate resnične žrtve spolnega nasilja.
GupeM
# 06.11.2018 ob 13:46
@kristjan31:

Ne strinjam se s Špelo, še manj s tabo. Kako je nekdo oblečen, nima nobene veze. Če je ženska seksi oblečena, ne pomeni, da jo lahko posiliš. Niti, da jo primeš za joške. V tem primeru si prasec. Če pa ona pokaže interes, da bi seksala s tabo in to stori prostovoljno, pa kar pogumno. Če se po prostovoljnemu seksu ona odloči, da bi te obtožila posilstva, je prasica ona. Enako, če ji daš komentar, da je lepo oblečena in da izgleda privlačno, nima kaj govoriti, da jo spolno nadleguješ.
Quatebriga
# 06.11.2018 ob 12:27
Mah, če on nima pojma, in se tudi ne potrudi, da bi izvedel, kaj si ona od njega želi ali česa si ne želi, potem naj si pač piše posledice. Lahko gre za ista dejanja, ki so enkrat obojestransko zaželena, drugič pa ne.

Saj se strinjam, ampak včasih še ženske ne veste, kaj si želite. :)
Prius
# 06.11.2018 ob 13:25
Če pa imaš ti sedaj takšno delovno mesto, ki je prenizko tvoji izobrazbi in šef za napredovanje želi seks, potem pa preprosto menjaj delodajalca. Za dobrega delavca se vedno najde delo.

Sploh ne. Prijavi ga, in to takoj. Naj on izgubi službo.

Če pa ''ponudbo'' sprejmeš, pa ne dajaj prijav čez 10-20 let, ker si neverodostojen (ali neverodostojna) in delno sokriv(a), če se je to še komu primerilo.
Balada
# 06.11.2018 ob 13:16
Pravih posiltev je v resnici precej malo, kljub vsej feministični noriji. Da uživaš v seksu z nekom, ki pri tem trpi ali ni pri zavesti, moraš pač biti sadistični psihopat in teh je samo ene 2% od celotne populacije. Večina "posilstev" gre po scenariju: napila sem se in nalslednje jutro ugotovila, da sem seksala z nekom, s katerim trezna ne bi nikoli. Z malo prepričevanja feministične družbe in odvetniške mafije se veliko žensk potem samih prepriča, da so bile dejansko posiljene.
Balada
# 06.11.2018 ob 13:08
Najboljša je tista, ko te nekdo "posili", ti pa mu še tedne za tem pošiljaš ljubezenska sporočila in prošnje za nadaljne sestanke.
spela55
# 06.11.2018 ob 12:00

pohorjezeleno
# 06.11.2018 ob 11:56
Prijavi neprimerno vsebino
Vse te "zlorabljene" ženske v holivudu, ki se kopajo v milijonih, so imele na začetku kariere dve možnosti: vzeti ali pustiti in glej ga zlomka, vse so sprejele pogoje, sedaj pa igrajo žrtve.


A bš no? Kakšno izbiro to so imele tiste, ki so jim tablete podtaknili v pijačo? Spiti ali ne spiti nekaj, za kar misliš, da je voda? Kot da se take zadeve dogajajo samo v Hollywoodu. Ker je res fajn, k delaš k norc, da boš napredoval in potem ti da nekdo na izbiro, da, ali podležeš spolnemu nadlegovanju ali pa boš ostal na delovnem mestu, za katerega imaš daleč previsoko izobrazbo in daleč preveč delovnih izkušenj. Človek se ob takem ultimati res krasno počuti, ne glede na to, kaj izbere. Vprašanje- kolikokrat se je pa že vam, moškim, zgodila taka dilema? A? Dajmo karte na mizo, pa povejte, kako pogosto se vam to dogaja?
johndeer
# 06.11.2018 ob 12:08
Zdaj bodo feministke dejale: Ena bu*as*a blondinka, saj ne ve kaj govori.
Canis.Lupus
# 06.11.2018 ob 13:48
kristjan31

# 06.11.2018 ob 13:35
Prijavi neprimerno vsebino @Špela55

To so si same krive. Naj se pogledajo kako se oblačijo. In to celo ženske, ki imajo doma moža. In moški smo seksisti, ane? A se moški oblačimo v napol nage kikle, oprijete hlače, da kažejo oprijeto rit itd.? Ne nismo mi tisti, ženske so tiste.


STRELJAŠ KOZLE KRITJAN. Ali pa trolaš in želiš biti sarkastičen. Upam, da slednje.

Tudi jaz vsako tako mično gospodično rad pogledam, krajše kot je krilo, boljše je. To pa ne pomeni, da si je gospodična sama kriva, če se kak psiho nanjo spravi. Ali da jo bom šlatal po riti, ker je pač tam in ima kratko kiklo, halo?! Živimo v civilizirani družbi, kjer za dejanske posiljevalce ni izgovora ne olajšav v kratkih krilih. Posiljevalci so najbolj nagnusna bitja poleg pedofilov!

Če bi rad seksal z lepotico, se zapelji v Avstrijo v kak spa stisni par 100 € in bo mladenka delala kar želiš in to taka, ki te v baru niti pogledala ne bi. In glede na tvoj zaspis čisto upravičeno.

Drgač pa je pamela carica. Glas razume v čredi meetooooooo ovčic.
spela55
# 06.11.2018 ob 12:02
Aja. Zaradi mene je ga. Anderson lahko seks simbol kolikor hoče, to je njena pravica in njena izbira. Preostanek sveta ima pa pravice in možnost izbire kot si jih sami želijo. Neodvisno od njenih preferenc.
Sussudio
# 06.11.2018 ob 14:42
pink panther
se strinjam. A ne smemo mešati posilstev z povzpetnicami ki so pripravljene na vse nato pa ko imajo v življenju preveč slave in denarja bi se rade znebile še občutkov kako so do tega prišle.
gerder
# 06.11.2018 ob 13:20
ko ti pamela da dober nasvet...
oliva
# 06.11.2018 ob 12:48
Tudi sama mislim podobno.

@Špela, s tabo se sicer največkrat strinjam v splošnem, sam podtaknit nekaj v drink je dejansko posilstvo (in to res ogabne vrste, sniki, najbolj svinjsko možno).
MajaZmaja
# 06.11.2018 ob 15:26
Zadela žebljico na glavico. Sama sem se vedno spraševala, zakaj so ženske čakale 20, 30 let, da so spregovorile. So oportunistke, ki so zato, ker so ga 'potegnile Weinsteinu,' dobile službo in zaslužile milijone, zdaj pa človeka, ki jim je to omogočil, ne rabijo več in tako so se odločile, da mu uničijo življenje. 'Ker ga je on njim.' Ga je res? Kaj bi bile brez njega? Prodajalke v Walmartu ali kelnarce v kakem pajzlu? Če so tako blazno nadarjene, prav gotovo ne ...
kristjan31
# 06.11.2018 ob 13:35
@Špela55

To so si same krive. Naj se pogledajo kako se oblačijo. In to celo ženske, ki imajo doma moža. In moški smo seksisti, ane? A se moški oblačimo v napol nage kikle, oprijete hlače, da kažejo oprijeto rit itd.? Ne nismo mi tisti, ženske so tiste.
el CARTEL
# 06.11.2018 ob 12:28
pohorjezeleno
# 06.11.2018 ob 11:56
Prijavi neprimerno vsebino
Vse te "zlorabljene" ženske v holivudu, ki se kopajo v milijonih, so imele na začetku kariere dve možnosti: vzeti ali pustiti in glej ga zlomka, vse so sprejele pogoje, sedaj pa igrajo žrtve.


ja ampak potem mogoče ne bi dobile vloge, ne bi naredile uspešne kariere lol

pravzaprav enako kot je sporno izkoriščanje položaja moči (kar pa ni spolna zloraba ali napad, da se razumemo), je sporno tudi sprejeti "darilo", in če za to ponudiš še seksualne usluge, je to pač na ravni prostitucije.

in kombinacija sprejemanja darila in seksualne usluge je zame veliko bolj sporno kot pa izkoriščanje položaja moči
oliva
# 06.11.2018 ob 12:49
"Priznam, Pamela mi nikoli ni bila všeč."

Meni pa se je zdela mal hecna, sicer pa jo vidim podobno, kot se vidi sama: simpatična in prikupna (ne glede na 'pljuča' :)))
MatjazP
# 06.11.2018 ob 14:22
Američani včasih mešajo prisilo s (pod)kupovanjem.
Če mi ponujaš 10k$ ni isto kot če mi držiš pištolo na glavi.
In tukaj Pamela to jasno razloži.
itak
# 06.11.2018 ob 13:42
To je prava baba!
ginza
# 06.11.2018 ob 15:41
"gre lahko feminizem predaleč"

Feminizem nikoli ne more iti tako daleč kot šovinizem in seksizem. Gorje, ki so ga in ga še povzročajo moški ženskam, otrokom in ostalim moškim, je neizmerljiv, in ga ne bo možno poplačati in popraviti še kar nekaj stoletij, pa če zdaj takoj vsi začnejo.

Pamela pa je ženska, ki je svojo kariero naredila zgolj in samo s svojimi joškami. Talenta ima nula. Pri tem pa je izkoristila šovinizem in seksizem v svojo prid. Moški so tisti, ki so trapasti, da so "tole" kupili. Zato ni presenetljivo, da se upira gibanju #metoo, saj za njo pameten in do žensk uvideven in spoštljiv moški predstavlja potencialno izgubo dohodka. Ne moreš biti "Pamela" in hkrati feministka, to ne gre skupaj. Tako kot ne moreš biti šovinist in seksist in se hkrati pritoževati nad sponzorušami in lovačami. To dvoje se izključuje.
balrog
# 06.11.2018 ob 15:26
Pogrešam zdravi razum, kmečko pamet, bi temu rekli v Sloveniji. Ampak ravno to je ključ vsega. Pamela je povedala resnico. Še vedno je predator, predator, krivda Weinsteina ni nič manjša, vendar pa je ključno samo-zaščitno ravnanje. Intuicija. Ko ti nekdo odpre vrata hotelske sobe, oblečen samo v hlačke ali ogrnjen v kopalni plašč, je zadeva pač sumljiva. In ne vstopiš v to sobo. In basta. NI šlo za to, da so bile žrtve omamljene in posiljene v baru, parku, gozdu, ampak so same prišle na vrata predatorja, potrkale in vstopile ... Kdo jih je prisilil v to ? Vseeno mislim, da ima MeToo pozitiven vpliv na stanje v družbi. Kaže na sprevrženo prakso delovanja teh producentov, ki so bili tako močni, da niso potrebovali prežati na žrtve skriti v parku ali v pijače žrtev vsuvati praškov ..., temveč so "žrtve" same prišle k njemu, na njegova vrata in potrkale.
pink panther
# 06.11.2018 ob 14:32
posilstev je verjetno desetkrat več kot se govori ampak zaradi družin se ne izpostavljajo ali pa mislijo,da so same krive,samo,da se to v ameriki govori v drugih državah pa ne ali pa ne sme isto kot pri cerkvenih duhovnikih
MatjazP
# 06.11.2018 ob 13:29
#Me wanna million or twoo
Regedit
# 06.11.2018 ob 12:25
Danes bi vsi radi bili vse pa čeprav niso.Spolni objekt in feministka hkrati
Regedit
# 06.11.2018 ob 12:08
Se nebi strinjal. Mislim da je ravno ta 3 val kot ga imenuje pravi feminizem. Mislim tudi da si težko sex simbol in feministka hkrati
Sony girl
# 07.11.2018 ob 09:13
Nekaj morte razumet. Spolno nadlegovanje na delovnih mestih v 70ih in 80ih ni bila redkost. Marsikje je še vedno prisotno, češ da je to normalno medspolno obnašanje. Pa je res?
Marsikatera ženska je bila vzgojena v duhu: ˝Kr potrp,˝ pa ji je zagotovo instinkt prižigal rdečo luč, ampak se v duhu norm ni upala upreti.
Sedaj so pač drugi časi in sedaj se lahko marsikaj pove za nazaj. Tudi ko je vojne konec, se še dolga leta po njej javljajo žrtve, ki povejo to in ono zgodbo. Tudi po koncu vojne so izdane obtožnice na podlagi pričevanja prič.
Jst jih ne bi kar vse povprek obtoževala, češ trapice, kaj pa so bile tako naivne, da so podlegle.
Ko gledaš družbo kolektivno vidiš, da je na zelo nizkem nivoju. Vse je dovoljeno reči, vse je dovoljeno narediti, vse kar te lahko ustavi, je zakon in varuhi zakona.
Pač se zdej rešujejo storjene napake za nazaj. Šola je pa za vse. Tako za njega, kot za te ženske, ki spoznavajo, da je bila vzgoja v njihovem času napačna.
MatjazP
# 06.11.2018 ob 17:49
se očitno tudi slovenskim moškim zdi normalno, da njihove žene za napredovanje seksajo s šefom, hčerke pa pridejo do službe s seksom z županom najlepšega mesta, recimo.

Hmm. Ženske in moški seksajo. Iz različnih razlogov.
Prisila je posilstvo, ostalo pa je svobodna izbira.
In s svobodno izbiro ne vidim nič narobe.
ginza
# 06.11.2018 ob 15:42
Obstajajo ljudje, ki zelo radi izzivajo strah.

Predvsem so to moški. Zato pa ne živjo tako dolgo kot ženske.
velenjcan
# 06.11.2018 ob 13:45
ima lahko gibanje #MeToo, ki opozarja na spolne zlorabe, negativen vpliv na moške.

Kaj na moške, na ženske!
copcop
# 06.11.2018 ob 15:51
Glede na navdušene odzive na Pamelo, ki je do lastne slave prišla preko postelje, se očitno tudi slovenskim moškim zdi normalno, da njihove žene za napredovanje seksajo s šefom, hčerke pa pridejo do službe s seksom z županom najlepšega mesta, recimo.

Bravo!
Bondjanez
# 06.11.2018 ob 15:11
Vsaj dobi službo.... Točno tako. Vsak se sam odloci do kam bo sel.
kingeston
# 06.11.2018 ob 14:27
sj se ve da feminizem ni za to da se odpravijo krivice.

feminizem (in ostale libertadne polomije) je za to, da se ljudi beba in se jih tako pripravlja za manipulacijo in za uspešno potrošništvo. vse to pa deluje pod taktirko vladajoče elite in kapitala.
mbvana
# 06.11.2018 ob 14:09
Mene lahko moteče nadleguje Whoopi Goldberg. Heidi Klum me ne bi mogla dovolj nadlegovati.
kreden2
# 06.11.2018 ob 13:40
V osnovi imamo ljudje vgrajene senzorje za nevarnost, ki jih je potrebno upoštevati. Vsi jih poznamo. V najbolj osnovni obliki, se jim reče strah. Obstajajo ljudje, ki zelo radi izzivajo strah. Če poskusim to ponazoriti s praktičnim primerom: Ti ljudje nikoli ne pogledajo desno in levo, ko čez zebro prečkajo cesto . Sicer ne kršijo predpisov, se pa lahko zgodi, da jih povozi avto, ker obstajajo ljudje, ki pa radi kršijo predpise.
pink panther
# 06.11.2018 ob 13:11
kdo bi povedal,da bo zajčica povedala resnico
Marjeta M
# 06.11.2018 ob 12:21
Moški so kaznovani po hitrem postopku, izgubljajo službe, pa je vse, kar so zagrešili, da so se dotaknili kolena neke ženske, skušali ukrasti poljub, govorili o intimnih zadevah med službeno večerjo ali pa pošiljali spolno nabita sporočila nezainteresiranim ženskam."
Mah, če on nima pojma, in se tudi ne potrudi, da bi izvedel, kaj si ona od njega želi ali česa si ne želi, potem naj si pač piše posledice. Lahko gre za ista dejanja, ki so enkrat obojestransko zaželena, drugič pa ne.
izo
# 06.11.2018 ob 15:03
predvidevam, da je dobila službo oz vlogo.
Kazalo