Đoković je najbolj ponosen na svojega sina Stefana. Foto: Facebook Novak Đoković
Đoković je najbolj ponosen na svojega sina Stefana. Foto: Facebook Novak Đoković
Jelena Ristić in Novak Đoković
V letu 2014 sta se poročila, razveselila pa sta se tudi rojstva sina. Foto: EPA

Malček, ki je na svet prišel 21. oktobra lani, je športnemu zvezdniku in njegovi ženi Jeleni spremenil življenje. Povedal je, da jima je starševstvo razširilo obzorja in pogled na življenje ter jima prineslo neizmerno veselje: "Izpolnilo me je kot še nič do zdaj. Vse, kar sem do zdaj dosegel in naredil v življenju - in doživel sem veliko srečnih trenutkov -, se ne more primerjati s tem, ko postaneš oče. Z ženo se počutiva blagoslovljeno, da sva postala starša, in trudiva se, da uživava v vsakem trenutku."

Tako kot vsi starši sta z Jeleno doživela tudi nekaj neprespanih noči, ampak zadnje čase se je stanje umirilo: "Priznati moram, da ima Stefan trden spanec, tako da lahko z Jeleno mirno preživljava noči," je povedal teniški igralec na novinarski konferenci pred začetkom turnirja v Dohi.

Novak je priznal, da za Stefana najbolj skrbi Jelena: "Jelena ima veliko več dnevnih obveznosti. V tem obdobju odraščanja je vloga matere zelo pomembna. Trudim se, da sem jima na voljo, da jima pomagam ter da jima nudim skrb in ljubezen." K temu je dodal, da svojemu prvorojencu zamenja tudi plenice: "Ne verjamete," je vprašal vse zbrane na novinarski konferenci. Z nasmeškom je odgovoril: "Seveda mu menjam plenice."

Plodno leto 2014
27-letni Novak in prav toliko stara Jelena sta svojo devetletno zvezo, par sta še iz gimnazijskih dni, 10. julija okronala z razkošno poroko na črnogorskem Svetem Štefanu, ki so se je udeležili številni znani obrazi. Dva dni pozneje sta si v ožjem družinskem krogu večno zvestobo obljubila še pred cerkvenim oltarjem, prav tako na Svetem Štefanu. Oktobra lani pa sta postala še starša: "Naš angel Stefan se je rodil, zelo ponosen sem na svojo prečudovito ženo Jeleno. Hvala vsem za podporo," je veselo novico prek Twitterja delil novopečeni očka. Na Facebooku pa je še pripisal: "Mi smo zdaj trojec in presrečni smo."