Datum poroke še ni znan. Foto: EPA
Datum poroke še ni znan. Foto: EPA

38-letni igralec, ki je zaslovel z vlogo modernega Sherlocka Holmesa v BBC-jevi seriji, je novico o zaroki svetu sporočil na zelo tradicionalen način - z objavo v časopisu The Times. V sekciji, kjer vsakodnevno objavljajo sezname rojstev in porok, je mogoče napovedati tudi zaroko in za to potezo se je odločil visokorasli zvezdnik.

Novico so za The Telegraph potrdili tudi igralčevi predstavniki, tako da so "ubili" še zadnje upanje Benedictovih oboževalk, ki same sebe imenujejo Cumberbitches (Cumberprasice). Te so zaroko sprejele precej nenavdušeno in prek Twitterja svetu sporočile, kako so razočarane, da je njihov idol oddan.

Brez dvoma pa je srečna Benedictova izbranka, 36-letna britanska igralka in gledališka režiserka Sophie Hunter. Par se je spoznal leta 2009 med snemanjem filma Burlesque Fairytales (uvodnik si lahko pogledate spodaj), javnost pa ju je prvič opazila skupaj junija letos na teniškem dvoboju v Parizu, saj se raje zadržujeta doma, kot pa se nastavljata fotografskim aparatom.