Elizabeta je svojo prijateljico obranila pred medijskim izpostavljanjem. Foto: Reuters
Elizabeta je svojo prijateljico obranila pred medijskim izpostavljanjem. Foto: Reuters

Ko je bila britanska kraljica stara osem let, je napisala otroško knjigo The Happy Farm (Srečna kmetija). Na roke napisana zgodba, ki je našla mesto v izložbi razstave Kraljevo otroštvo, je posvečena njeni najboljši in edini prijateljici Sonii Berry, poroča britanski Daily Mail.

88-letna kraljica in pokojna Berryjeva sta se pri štirih letih spoznali blizu londonskega Hyde Parka. Njuno prijateljstvo pa je trajalo vse do leta 2012, ko je Berryjeva umrla. "Mama mi je pripovedovala, da sta bili v otroštvu nerazdružljivi. Skupaj sta jezdili, včasih celo bežali od hiše. Bili sta polni pustolovskega duha," je dejala hčerka Berryjeve - Victoria.

Dekleti sta bili zelo povezani, zato Berryjeva ni nikoli izrekla slabe besede o kraljici. "Elizabeto v javnosti pogosto opisujejo kot kruto in konservativno monarhinjo, ki se nikoli ne smeje. Mama jo je poznala bolje. Zanjo je bila kraljica ženska, ki se je zaradi obveznosti v družbi morala tako vesti. Toda ko so ugasnile luči, se ji je na obraz vrnil nasmeh," je dejala Victoria.