Felix Neureuther se je na tekmah za svetovni pokal na stopničke povzpel 46-krat, od tega je 12-krat stal na najvišji. Foto: EPA
Felix Neureuther se je na tekmah za svetovni pokal na stopničke povzpel 46-krat, od tega je 12-krat stal na najvišji. Foto: EPA

Nemška profesionalna športnika, alpski smučar Felix Neureuther in biatlonka Miriam Gössner, sta sporočila veselo novico, da sta prvič postala starša. 27-letna Miriam je v soboto v bavarskem kraju Garmisch-Partenkirchen, v katerem sta odraščala oba s Felixom, rodila deklico. Športni par je veselo novico delil na njunih družbenih omrežjih.

"Dobrodošla v svet, mala Matilda. Polni smo ljubezni," sta novopečena starša zapisala ob fotografiji speče deklice.

Le dva dni pred dekličinim rojstvom je Neureuther v intervjuju za nemški časopis Abendzeitung povedal, da je zelo vznemirjen. "Postati oče je gotovo ena od najboljših stvari na svetu, ampak trenutno nisem sproščen, saj bi se otrok lahko rodil vsak čas in morem zato nenehno preverjati telefon," je medijem zaupal 33-letni Nemec.

Poleg obeh staršev, sta s smučanjem povezana tudi stara starša novorojene Matilde. Odlična smučarja sta bila namreč tudi Felixova mama Rosi Mittermaier in oče Christian Neureuther. Ker se mali Matildi po krvi gotovo pretaka smučarska kri, bo zanimivo videti, ali se bo tudi sama odločila za katerega od zimskih športov.

Felix Neureuther in Miriam Gössner sta v razmerju od leta 2013, novico o nosečnosti pa sta s svetom delila aprila letos.

Welcome to the world little Matilda! We are full of love

A post shared by Felix Neureuther (@felix_neureuther) on Oct 14, 2017 at 10:03am PDT