Natalie še vedno 'pluje' na krilih Črnega laboda. Foto: EPA
Natalie še vedno 'pluje' na krilih Črnega laboda. Foto: EPA

Revija Forbes je znana po takšnih in drugačnih seznamih, zadnji v vrsti je lestvica desetih hollywoodskih igralk oziroma igralcev, ki najbolje povrnejo milijone dolarjev, ki jih dobijo za plačilo za filmske vloge. Povedano drugače, sestavili so spisek znanih imen, ki ponujajo najboljše razmerje med plačilom in kasnejšim zaslužkom.

Na prvo mesto se je uvrstila v Izraelu rojena igralka Natalie Portman, ki je vsak dolar, ki so ji ga plačali za zadnje tri vloge - v filmih Črni labod, Gola zabava in Vitez in sitnež, svojim "delodajalcem" povrnila s skoraj 43 dolarji, zasluženimi od prodaje pravic in vstopnic. Prav uspešnica Črni labod, ki ji je prinesla tudi oskarja za glavno žensko vlogo, je glavni razlog, da se je znašla na samem vrhu seznama, saj je bil proračun filma 13 milijonov dolarjev, prinesel pa je kar 330 milijonov dolarjev zaslužka.

Lepo je biti Bella ... pardon, Kristen
Na drugo mesto se je uvrstila zvezdnica vampirske sage Somrak Kristen Stewart, in sicer po zaslugi zadnjih dveh filmov o vampirjih ter filma Sneguljčica in lovec - slednji je imel 170 milijonov dolarjev proračuna, z njim pa so zaslužili 400 milijonov. Poleg tega je Stewartova, ki je bila zaradi skoka čez plot tudi tarča rumenih medijev, postala najbolje plačana igralka leta, saj je za vlogo v filmu Somrak: Jutranja zarja, 2. del, prejela kar 25 milijonov dolarjev plače.

Povsem na koncu seznama najdonosnejših igralcev pa se je znašel Eddie Murphy, ki si je tako prislužil naziv najbolj preplačanega zvezdnika. V zadnjih treh letih je za vsak dolar, ki ga je dobil za plačilo, v blagajne studiev in producentov prinesel le 2,3 dolarja.

Deset najbolj donosnih igralcev in igralk si oglejte spodaj.