Lady Gaga, ki svojim oboževalcem ljubkovalno reče
Lady Gaga, ki svojim oboževalcem ljubkovalno reče "male pošasti", v Berghainu predstavlja novi album. Foto: EPA
Lady Gaga
Lady Gaga je za sprehod po Berlinu izbrala "zanimivo" opravo. Foto: EPA

Le izbrani povabljenci - 50 jih je do VIP-vstopnic prišlo na posebnem izboru, imenovanem "vprašanje, ki ste ga vedno želeli postaviti Lady Gaga" - bodo v klubu, znanem po hedonističnih zabavah, na playbacku lahko prisluhnili novim skladbam kontroverzne pevke, po predstavitvi pa se bo deset srečnežev, ki so prejeli posebno VIP-vstopnico, srečalo s pevko in se z njo tudi družilo na zasebni zabavi.

Izbira kluba Berghain ni bila naključna, ravno nasprotno - klub, ki je obvezna postojanka na itinerarju vseh ljubiteljev tehnoglasbe, je znan tudi kot spomenik strpnosti in svoboščin posameznika.

Če bi Berghain imel svoj moto, bi bila stara uspešnica Lady Gaga Born This Way, ki velja za eno največjih gejevskih himn vseh časov, zelo prikladna - v klubu so namreč pred kratkim na zabavi, imenovani promoviranje različnosti, zbrali kar 33.000 evrov za pravice gejev v Rusiji, ki jih je prizadel novi zakon o prepovedi "homoseksualne propagande". Zakon je ostro skritizirala tudi Lady Gaga.

Slavljenje obsedenosti
Tretji album z naslovom ARTPOP bo na prodajne police prišel novembra, glasbena popzvezdnica pa je avgusta predstavila singel Applause.

Album bo odraz izkušenj, ki jih je pevka pridobila v sodelovanju z različnimi glasbeniki. "Artpop lahko pomeni kar koli, ampak njej predstavlja slavljenje obsedenosti," so zapisali v sporočilu za javnost. Po izidu albuma se bo Gaga odpravila na svetovno koncertno turnejo, hkrati pa bo izdala še dokumentarni film o svojem življenju, ki bo prikazoval predvsem nastajanje Artpopa.