Upokojeni nogometaš Carles Puyol z manekenko Vanesso Lorenzo. Foto: EPA/Reuters
Upokojeni nogometaš Carles Puyol z manekenko Vanesso Lorenzo. Foto: EPA/Reuters

Upokojeni španski nogometni zvezdnik Carlos Puyol je na prireditev prišel v družbi žene manekenke Vanesse Lorenzo. Legendarni nogometaš Barcelone in španske izbrane vrste je ob prihodu v Šanghaj postal tudi ambasador laureusov.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil družini laureus. Šport mi je skozi leta dal veliko in zdaj želim sam storiti vse, kar je v moji moči, da pomagam družbi. Laureus ima veliko dobrih projektov v načrtu, mislim pa, da je šport odlično orodje, s katerim lahko navdihnemo mlade," je povedal ob imenovanju v športnega ambasadorja Puyol.

Na rdeči preprogi je veliko pogledov pritegnila tudi upokojena kitajska teniška zvezdnica Li Na, ki svojega nosečniškega trebuha ne more več skriti. Poleti bo ena izmed največjih športnih ikon v Aziji prvič postala mamica. Na prireditvi jo je spremljal mož Jiang Šan.

Podelitve športnih oskarjev sta se udeležila tudi hollywoodska igralca Bill Murray in Henry Cavill, pa manekenka Karolina Kurkova ter upokojeni športni zvezdniki, kot so košarkar Jao Ming, šprinter Michael Johnson, dirkač formule 1 Mika Häkkinen, nekdanji francoski nogometni as Eric Cantona ...