Manekenka je prikazala delček predstave, ki jo bo izvedla junija v kultnem klubu. Foto: Reuters
Manekenka je prikazala delček predstave, ki jo bo izvedla junija v kultnem klubu. Foto: Reuters
Plesalke Crazy Horsa
19. maja 1951 je Alain Bernardin v Parizu odprl vrata danes kultnega kluba Crazy Horse, ki je po vsem svetu znan po vrhunskih predstavah, v katerih lepa dekleta odvržejo cunjice. Bernardina, strastnega ljubitelja žensk, je pri uresničitvi ideje vodila le ena misel: da v svojem klubu združi umetnost in ženske. Letno klub prejme več kot 500 prošenj za delo, le 20 srečnic, ki morajo biti v skladu z estetskimi merili Alaina Bernardina, pa dobijo priložnost, da postanejo del kultnega kabareta. Foto: Reuters

33-letna lepotica, ena najuspešnejših temnopoltih manekenk sveta, je na novinarski konferenci predstavila delček predstave (nekaj fotografij si lahko ogledate v priloženih fotografijah), ki jo bo izvajala v klubu, znanem po žgečkljivih vsebinah, med 2. in 8. junijem.

Lenoir bodo družbo v predstavi v treh delih delale tudi plesalke - dve bosta vzeti iz bogatega repertoarja predstav, ki so jih že videli v Crazy Horsu, tretja pa bo predstavljena prvič. Znano je, da bo za glasbo poskrbel britanski elektrodvojec Monarchy. Za oblačila bo poskrbel francoski modni oblikovalec Herve Leroux.

Lenoirjeva je brez kančka ironije svojo izbiro pokomentirala z besedami: "S svojim prirojenim občutkom za glamur in lepoto sem vesela, da sem dobila neverjetno priložnost, da nastopim na tem legendarnem prizorišču, obkrožale pa me bodo čudovite Crazy plesalke."

Manekenka, ki smo jo videli tudi v filmih After The Sunset, Rush Hour 3, nastopila pa je tudi v Asterixu in Obelixu: Misija Kleopatra, je krasila naslovnice Elle in Sports Illustrateda, sodelovala je s priznanimi modnimi znamkami, kot je na primer Gucci, dolga leta je bila L'Orealov obraz, bila pa je še obraz znamk Next, Gap, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Marks and Spencer ...

Spodleteli samomor
V Franciji je znana tudi kot nekdanje dekle nekdanjega francoskega nogometnega reprezentanta Claudeja Makeleleja, z njim ima tudi sinčka Kelyana, na straneh časopisov pa se je znašla leta 2010, ko je v parku blizu svojega doma v Parizu skušala narediti samomor - vzela je veliko količino mamil in alkohola. Februarja 2011 je za Guardian priznala, da je storila nekaj "zelo, zelo neumnega".