Catherine v elementu. Foto: Reuters
Catherine v elementu. Foto: Reuters

Catherine, ki se je prvič po porodu v javnosti pojavila brez svojega moža, britanskega princa Williama, je Olimpijski park obiskala, da bi videla, kako napredujejo mladi športniki, ki jim pri uresničevanju njihovih sanj pomaga organizacija SportsAid, za katero stoji prav vojvodinja.

Poleg druženja z mladimi obetavnimi športniki in njihovimi starši se je Kate preizkusila tudi v igranju odbojke, v igro se je mlada mamica zelo vživela, pokazala pa je, da ji odbojka ni tuja, ampak ravno nasprotno - da ji gre igranje odbojke dobro od rok.

"Vidi se, da je športnica. Dobro ji je šlo," je 18-letni Toby French, mladi odbojkar z Otoka, ocenil odbojkarske sposobnosti vojvodinje Cambriške: "Rekla je, da je nekaj časa trenirala odbojko." Kate se ni želela preizkusiti še v igranju badmintona in v sabljanju, saj je, kot je sama rekla, to težko izvedljivo, glede na to, da je v čevljih z visoko peto.

Organizacija SportsAid je bila ustanovljena leta 1976, pomagala pa je številnim danes uspešnim športnikom - kar dve tretjini britanskih olimpijcev in paraolimpijcev, ki so branili barve svoje domovine v Londonu leta 2012, so prejemali podporo in finančno pomoč omenjene organizacije.

Poleg svojih športnih veščin pa je Catherine vse zbrane v Olimpijskem parku navdušila tudi s svojo vitko postavo - že tri mesece po porodu se je čisto znebila odvečnih nosečniških kilogramov - in s svojim športnoelegantim videzom.