Fordovemu starodobniku je odpovedal motor. Foto: Reuters
Fordovemu starodobniku je odpovedal motor. Foto: Reuters
Harrison Ford
Ob bolniški postelji je ves čas sedela njegova Calista. Foto: Reuters

V soboto so 72-letnega igralca mimoidoči že videli za volanom svojega avtomobila, tako da je, kot kaže, že skoraj v celoti okreval. A nesreča bi se lahko končala tudi tragično, saj je zvezdnik zaradi težav z motorjem ob vzletu padel na igrišče za golf Penmar blizu letališča v Santa Monici.

Strokovnjaki so presodili, da je ukrepal pravilno in dovolj hitro, saj mu je uspelo letalo usmeriti na nenaseljeno območje. Po padcu so očividci povedali, da je imel Ford popolnoma okrvavljen obraz, zato so ga prepeljali v bolnišnico UCLA.

Ob njem je bila Calista
Po poročanju medijev je imel veliko rano na glavi, zlomljeno medenico in zlomljen gleženj. Ob njem je bila ves čas žena Calista Flockart, ki je slovenskim gledalcem sicer najbolj znana iz televizijske nanizanke Raztresena Ally. Neki njun prijatelj je dejal: "Vsako jutro je sina Liama odpeljala v šolo, nato pa ves dan preživela ob Harrisonovi postelji. Prinašala mu je hrano in mu brala."

Zdravniki pa so sporočili, da so ga za silo "pokrpali", še vedno pa mora hoditi na terapijo zaradi zlomljene medenice.

To sicer ni bila prva letalska nesreča, v kateri je bil udeležen Ford, sicer znani ljubiteljski pilot, ki ima v lasti tudi več letal. Poleti leta 2000 je njegovo letalo za šest potnikov doživelo zelo trd pristanek v Lincolnu v Nebraski, a ni bil nihče poškodovan. Leto pred tem je na vajah zasilno pristal s helikopterjem, a v družbi učitelja leta in po premišljenem scenariju.