Miller je v svojem slogu popolnoma ignoriral mično Mario in njen 'alternativni' pristop do nagovarjanja za intervju. Foto: Reuters
Miller je v svojem slogu popolnoma ignoriral mično Mario in njen 'alternativni' pristop do nagovarjanja za intervju. Foto: Reuters
Maria v pogovoru z Millerjevim reprezentančnim kolegom, dostopnejšim Tedom Ligetyjem. Foto: USST

Biti novinar, ki pokriva 'šovbiznis' in trače, sicer ne ustreza klasični definiciji novinarja, a tudi če poročaš za E! ali Entertainment Tonight ali za prej omenjeni Access Hollywood, bi moral imeti nekaj spoštovanja za to obrt, kajti beseda "novinar" je še vedno del sintagme "rumen novinar".
V zadnjih letih se je meja med novicami in "entertainmentom" tako zabrisala, da si je razpad zveze med Benom Affleckom in Jennifer Lopez zaslužil posebno rdečo pasico na Fox Newsu - navadno namenjene izključno nacionalnim krizam, piše medijski kritik Matt Salacuse na svojem blogu Ninteeen 80 Snore.
Igralka v vlogi športne novinarke
Na srečo imajo Američani Mario Menounos iz Access Hollywooda, ki pomaga znova postaviti to mejo in nas spomniti, da so (nekateri?) rumeni novinarji le odrasli srednješolci, ki opravljajo v šolski menzi.
Spodaj si lahko ogledate posnetek poskusa dobiti tako želeni intervju z ameriškim smučarskim zvezdnikom Bodejem Millerjem, olimpijskim zmagovalcem v kombinaciji, po tiskovni konferenci v Whistlerju.
Ob tem naj še spomnimo, da Miller slovi po svoji svojeglavosti in da o medijih že tako nima najboljšega mnenja. Dobiti ekskluzivni intervju z Američanom je bilo v zadnjih letih tako rekoč nemogoče. A tega Maria najbrž ni vedela.
Korak 1: Oblecite se kot gejevski Che Guevara
Korak 2: Ignorirajte ves protokol in napišite listek ter ga podtaknite pred njegov sedež pred tiskovno konferenco. Nikakor ne pozabite dodati "smajlijev" (ne šalimo se).
Korak 3: Potem ko vas zavrne fant, ki se ne odziva na vaš prikupen videz, se ponižajte na tiskovni konferenci sami in se flirtajoče sprehodite do Bodeja Millerja ter mu predajte listek kot osnovnošolka. Prav gotovo bo zdaj spoštoval vas in vašo novinarsko integriteto, še posebej s tistimi "smajliji".
Korak 4: Še naprej se smehljajte v kamero in čakajte na klic Fox Newsa.
Dokazni video si oglejte spodaj.