Katarina Čas v filmu The Rift nastopa v vlogi tajne agentke. Foto: Promocijsko gradivo
Katarina Čas v filmu The Rift nastopa v vlogi tajne agentke. Foto: Promocijsko gradivo

Slovenka, ki je v tujini brez konkurence najbolj iskana slovenska igralka, se je poškodovala, medtem ko je v enem izmed prizorov skušala pomagati glavnemu moškemu igralcu, srbskemu zvezdniku Draganu Mičanoviću. Spotaknila se je ob štor.

"Poškodba se mi je zgodila, ko sva jaz in Ken (Foree) vlekla Mićka in smo se premikali vzvratno. Vživela sem se in nisem pazila, kam stopam," je povedala za srbski Blic, ki jo je obiskal na snemanju. Dodala je, da jim je k sreči uspelo posneti že polovico filma, v nekaterih prizorih pa jo bo zdaj nadomestila dvojnica: "Šele ko bom okrevala, bomo posneli akcijske prizore."

Snemanje filma so začeli pred nekaj dnevi v nekdanji tovarni in taborišču v Pančevu, snemali pa ga bodo tudi na različnih lokacijah v Beogradu.

Omenjeni film pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastaja v srbsko-slovensko-korejski koprodukciji. Znanstvenofantastični triler The Rift po besedah distributerja Karantanija Cinemas prinaša zgodbo ameriških in srbskih agentov na misiji zavarovanja podatkov iz padlega ameriškega vojnega satelita. Da ne gre za rutinsko nalogo, ugotovijo ob prihodu na mesto padca, saj jih namesto satelita tam pričaka nekaj drugega ... nekaj sovražnega, kar prihaja iz vesolja. Tako se začne boj za preživetje.