Na seznamu prič se je znašla tudi nekdanja spremljevalka Georgea Clooneyja, Elisabetta Canalis. Foto: EPA
Na seznamu prič se je znašla tudi nekdanja spremljevalka Georgea Clooneyja, Elisabetta Canalis. Foto: EPA
George Clooney
Clooney trdi, da se nikoli ni udeležil Berlusconijevih razuzdanih zabav. Foto: EPA

Natančneje, pričala bosta v sodnem primeru, v katerem je Berlusconi obtožen, da je plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko.

Clooney in Canalisova sta se znašla v družbi kar 200 prič, ki bodo stopili pred sodno dvorano. Do Clooneyja so po poročanju tiskovne agencije AP stopili Berlusconijevi odvetniki in ga prosili, da bi pričal o t. i. "bunga bunga" zabavah, ki jih je nekdanji italijanski premier prirejal v svoji vili. Toda igralec vztraja, da je Berlusconijevo rezidenco obiskal le enkrat, in še to zato, da ga je prosil za sredstva, ki bi pomagala v boju proti revščini v Darfurju. Nato pa je zavrnil povabilo, da bi ostal na eni izmed njegovih zabav.

"Nikoli nisem bil na 'bunga bunga' zabavah," je dejal igralec v intervjuju za spletno izdajo revije Time.

Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je dejal novinarjem, da sta Clooney in nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo na seznamu obrambe zato, ker ju je omenjala pomembna priča tožilstva, je poročala tiskovna agencija LaPresse.

Sodišča: drugi dom za Berlusconija
Na sodiščih se Berlusconi trenutno zagovarja v več primerih. Poleg obtožbe, da je plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko, kar je v Italiji kaznivo dejanje, ob tem pa isto prostitutko s klicem na policijsko postajo spravil iz zapora, s čimer je zlorabil svojo funkcijo, se zagovarja še v enem sodnem primeru, in sicer zaradi davčnih utaj znotraj njegovega medijskega imperija. Skupaj mu grozi do 15 let zapora.