Streetovo je policija aretirala zaradi nasilja nad očetom. Foto: AP
Streetovo je policija aretirala zaradi nasilja nad očetom. Foto: AP
Nekdanja smučarka je veljala za vzorno mamo in someščanko. Foto: AP

Streetova je policijo poklicala kar sama, poroča britanski Guardian, potem ko je oče Roland pristal v kleti njihovega doma v Park Cityju, kamor ga je zaklenila. V sodnih dokumentih je še zapisano, da se je Streetova samo branila, potem ko jo je oče povlekel za lase med prepirom 23. decembra lani. Dogodku so bili priča trije otroci Picabo.

Roland je povedal policiji, da se je hčerka močno razjezila in začela kričati nanj, potem ko se je med poskusom, da pobegne, zaletel z avtomobilom v hišo. Ko sta se vrnila v hišo, se je fizično nasilje začelo.

76-letnik je dejal policistom, da ga je hčerka zagrabila za ramo in vrat in ga potisnila po stopnicah. Med tem naj bi se udaril v glavo, je še dodal. Policisti so po tem preučili modrice na komolcu in vratu Streeta.

44-letno nekdanjo smučarko so nato aretirali in jo privedli v pripor. Dva tedna zatem so ji sodili zaradi nasilja v družini v navzočnosti otrok in zaradi nasilja. Njen odvetnik Jason Richards je ob tem poudaril, da nekdanja smučarka zanika vse obtožbe, saj kot je dejala sama, gre za družinsko zadevo. Ob tem upa na "mirno rešitev" primera.

Tožilka Ivy Telles pa ob tem pravi, da je pripravljena na pogajanja, v katerih bi lahko obe stranki rešili spor, toda ta se še niso začela. Oče in hčerka se bosta na sodišče vrnila 16. februarja.

Streetova se je po končani smučarski karieri umaknila v Park City, kjer se je posvetila vzgoji svojih treh otrok. Prav tako je dejavna na dobrodelnem področju. "Je dobra oseba," je dodal Richards.

Leta 2014 je med zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju sodelovala s Fox Sportsom kot strokovna komentatorka. Še pred tem pa se je zapisala v zgodovino s svojimi smučarskimi dosežki. Poleg zlate medalje v superveleslalomu je osvojila srebro v smuku na olimpijskih igrah v Lillehammerju leta 1994, tekmovala pa je tudi na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju.