Phelps po športni upokojitvi išče najrazličnejše izzive. Foto: Reuters
Phelps po športni upokojitvi išče najrazličnejše izzive. Foto: Reuters

Phelps je željo po dvoboju, s katero verjetno ne misli resno, izrazil prek družbenih omrežij, saj je prek Twitterja povabil McGregorja, če bi se morda pomerila na tekmi. Irec se za zdaj še ni odzval, veliko vprašanje pa je, ali ga sploh zanima ekshibicijski skok v bazen. McGregor, še pred štirimi leti brezposelni vodovodar, je danes namreč eden največjih zvezdnikov borilnih veščin.

Prvak mešanih borilnih veščin se je prejšnji konec tedna v Las Vegasu pomeril z boksarskim prvakom v velterski kategoriji Floydom Mayweatherjem, ki je slavil po desetih rundah s tehničnim nokavtom. Po dvoboju, za katerega je vladalo ogromno zanimanje, sta bila oba zelo vesela. Mayweather je z zadnjim profesionalnim dvobojem v karieri zaslužil 200 milijonov ameriških dolarjev, McGregorju pa je poraz prinesel sto milijonov.

Phelps bi imel v spopadu z Ircem seveda veliko večje možnosti za zmago, kot jih je imel v simuliranem dvoboju za prevlado v oceanu z velikim belim morskim psom. Čeprav je Američan v oddaji, predvajani na Discovery Channelu, uporabljal monoplavut, je bila velika riba hitrejša v spopadu, ki dejansko ni bil pravi spopad, saj je šlo za računalniško simulacijo plavanja morskega psa.

Phelps je sicer v torek razkril, da z ženo Nicole pričakujeta drugega otroka. "Števila 2 je na poti! Navdušena sva! Zanima me, ali bo fantek ali punčka?" je 32-letni Američan zapisal ob fotografiji, na kateri njun prvorojenec Boomer v rokah drži test za preverjanje nosečnosti.

Boomer je bil rojen maja leta 2016, po njegovem rojstvu pa sta se Michael in Nicole tudi poročila.

Number 2 on the way!!!! So excited!! Wonder if it's a boy or a girl??

A post shared by Michael Phelps (@m_phelps00) on Aug 29, 2017 at 9:26am PDT