"Je neverjetna ženska in najpomembnejši človek v mojem življenju. Vse drugo so bile samo igrice in zabava," je pred kratkim o svoji ženi in mnogih aferah povedal Jones. Foto: EPA

Melinda, bolj znan kot Linda, je obdana z najbližjimi umrla v nedeljo zjutraj v bolnišnici Cedars Sinai v Los Angelesu. Njena smrt je marsikoga presenetila, saj je umrla po kratki bitki z rakom. Le nekaj dni pred njeno smrtjo je 75-letni pevec odpovedal koncerte na Japonskem, Tajskem, v Južni Koreji in Združenih arabskih emiratih.

Linda in Tom sta bila poročena kar 59 let, njunega zakona pa niso mogli omajati niti Tomovi skoki čez plot in rojstvo nezakonskega sina. Čeprav sta se poročila leta 1957, imata za seboj precej daljšo zgodovino - oba sta odraščala v mestu Treforest v rudarskih družinah, prvič sta se srečala pri 12 letih, pri 15 sta postala par, leto pozneje pa sta se poročila. Še istega leta se jima je rodil sin Mark, ki je pozneje postal očetov menedžer. Kot je razkril Tom, sta si z Lindo vedno želela veliko družino, a se jima želja ni uresničila, saj je Linda po splavu ostala neplodna.

Tom je sicer ves čas življenje zajemal z veliko žlico, njegova žena pa se je soju žarometov vse življenje izogibala, v zadnjih letih je le redko zapustila njun dom na Beverley Hillsu, še poroča BBC.