Chyna je veljala za ikono wrestlinga. Foto: AP
Chyna je veljala za ikono wrestlinga. Foto: AP

Vzrok smrti še ni znan, losangeleška policija pa je sporočila, da ni vidnih znakov kaznivega dejanja.

"Z globoko žalostjo vas moramo obvestiti, da smo izgubili pravo ikono, resnično superjunakinjo," je zapisala Chynina ekipa v izjavi za javnost. "Joanie Laurer, bolj znana kot Chyna, deveto čudo sveta, je preminila, a bo za večno živela v spominu na milijone oboževalcev in vseh nas, ki smo jo ljubili."

Med svojo kariero kot rokoborka je sodelovala z rokoborcem Triple H, s katerim sta tvorila rokoborsko skupino Degeneration X, sicer pa je bila Chyna v 90. letih eno največjih imen rokoborbe WWE in prvakinja v ženski kategoriji, zaradi česar je tudi dobila vzdevek "prva dama športnih spektaklov".

Od Playboya do Japonske
Po končani karieri v ringu leta 2001 je med drugim pozirala za Playboy in nastopala v filmih za odrasle, resničnostnih oddajah, kot sta The Surreal Life in Rehab With Dr. Drew, ter gostovala v TV-seriji Tretji kamen od sonca.

Nazadnje je delala kot učiteljica angleščine na Japonskem in postala veganka.

Chyni so se na družbenih omrežjih poklonili številni njeni oboževalci in kolegi, tako iz sveta wrestlinga kot iz filmskega in televizijskega sveta, sicer pa se Laurerjeva pridružuje dolgi vrsti zvezdnikov WWE-ja, ki so se poslovili precej prezgodaj, vključno z Rickom Rudom, Curtom "Mr. Perfectom" Hennigom, the Ultimate Warriorjem in Ownom Hartom.