Zvezdnika skupaj preživita veliko časa, čeprav je njuno razmerje še zelo sveže. Foto: EPA
Zvezdnika skupaj preživita veliko časa, čeprav je njuno razmerje še zelo sveže. Foto: EPA

Gere se je septembra lani po 11 letih ločil od igralke Carey Lowell. Razlog za ločitev sta bila njuna različna življenjska sloga, saj ima 64-letni zvezdnik, goreč budist, raje mirno družinsko življenje, medtem ko je njegova nekdanja žena uživala v druženju z drugimi zvezdniki.

Kot kaže, mirno življenje ustreza tudi v Indiji rojeni igralki Padmi Lakshmi, za katero se je ogrel Gere. "Trenutno se še spoznavata," je povedal vir za revijo People in dodal, da je Richard prvi moški po letu 2011, s katerim je Lakshmijeva pripravljena oditi na zmenek. 43-letna voditeljica oddaje Top Chef je bila namreč pred tem v zvezi z nekdanjim finančnikom princese Diane, milijonarjem Theodorom Forstmannom, ki je leta 2011 izgubil boj z rakom na možganih in umrl.

Temnolasa lepotica je bila v preteklosti poročena tudi s kontroverznim pisateljem Salmanom Rushdijem, iz kratkega razmerja s podjetnikom Adamom Dellom pa ima tri leta staro hčerko Krishno. Gere ima prav tako enega otroka, 14-letnega sina Homerja iz zakona z Lowellovo, v preteklosti pa je bil poročen z manekenko Cindy Crawford.