Kdo se skriva pod vrečko? Shia LaBeouf . Foto: Reuters
Kdo se skriva pod vrečko? Shia LaBeouf . Foto: Reuters

27-letni Američan v nemški prestolnici predstavlja razvpiti film režiserja Larsa von Trierja Nimfomanka. Novinarska konferenca je potekala običajno - kot že tolikokrat prej - ko je LaBeouf poskrbel za manjši incident.

Neki novinar ga je vprašal o zelo začinjenih spolnih prizorih v filmu, a to je bilo za zvezdnika očitno preveč. Izjavil je: "Galebi sledijo ribiču, ker mislijo, da bo v morje zmetal sardine." Nato je vstal in že ga ni bilo več. To je slavni citat francoskega nogometaša Erica Cantonaja, ki se je s temi besedami odzval na neljubi dogodek, ko je v dresu Manchester Uniteda leta 1995 brcnil nekega gledalca.

"Nisem več slaven"
LaBeouf, ki smo ga videli v filmih Transformerji, Wall Street: Denar nikoli ne spi, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje ter Na muhi, se je nato pojavil pred fotografi na rdeči preprogi, a tudi takrat ni vse teklo po ustaljenih tirnicah. Igralec je imel namreč zakrit obraz, saj si je na glavo poveznil papirnato vrečko z napisom: "Nisem več slaven."

V Nimfomanki igrata tudi Christian Slater in Uma Thurman, ki sta se smejala LaBeoufovi potezi in v šali dejala, da "scenarij vsebuje veliko sardin". Na konferenci von Trierja ni bilo, se je pa pred tem udeležil uradnega fotografiranja, na katerem je nosil majico z logotipom cannskega festivala in napisom Persona non grata.

S tem je očitno želel spomniti na dogodek na francoski rivieri izpred treh let, ko so ga s festivala izključili zaradi spogledovanja z idejami Adolfa Hitlerja. Od takrat se tiskovnih konferenc ne udeležuje več, a v Berlin je kljub temu prišel.