28-letni Shia LaBeouf med zaslišanjem po četrtkovem incidentu. Foto: Reuters
28-letni Shia LaBeouf med zaslišanjem po četrtkovem incidentu. Foto: Reuters

28-letni zvezdnik filma Transformerji ni odšel na zdravljenje alkoholizma v kliniko za odvajanje, kot so sprva pisali mediji, "ampak se prostovoljno zdravi zaradi odvisnosti od alkohola", so njegovi tiskovni predstavniki zapisali v sporočilu za javnost in dodali: "Zaveda se, da so njegova zadnja ravnanja simptom velike zdravstvene težave, in naredil je prve korake k okrevanju."

Igralec se je, kot smo že poročali, v četrtek zvečer odpravil na broadwaysko predstavo Cabaret (v njej med drugim nastopata Michelle Williams in Alan Cumming), kjer je vidno pod vplivom alkohola razgrajal in kadil cigarete.

Svoje početje je nadaljeval tudi po tem, ko so ga varnostniki prosili, naj neha ali pa zapusti dvorano. Ker nekdanji Disneyjev otroški zvezdnik ni upošteval navodil in je začel glasno preklinjati, so poklicali policiste, ki so LaBeoufa aretirali in ga približno 24 ur zadržali na policijski postaji. Eden izmed varnostnikov je za E News razkril, da je igralec ob aretaciji kričal: "J***** se! To je sranje. Ali poznate moje življenje? Ali sploh veste, kdo sem?"

To ni bil njegov prvi pijani incident - februarja 2011 se je stepel z enim od gostov v kalifornijskem klubu, oktobra pa se je zapletel najprej v besedno obračunavanje, nato pa še v barski pretep v Kanadi. Že leta 2008 so ga pridržali, ker je vozil pod vplivom alkohola in doživel prometno nesrečo, v kateri si je poškodoval glavo.