Dobiček od knjige bo Martin podaril v dobrodelne namene. Foto: EPA
Dobiček od knjige bo Martin podaril v dobrodelne namene. Foto: EPA
Steve Martin, Twitter
Steve Martin je novico o knjigi iz svojih tvitov, logično, oznanil na Twitterju. Foto: Twitter

Martin je novico objavil kje drugje kot na Twitterju, kjer je zapisal: "Ker ni popolnoma nikakršnega povpraševanja, bom kmalu objavil knjigo svojih tvitov. Številni vaši odgovori vključeni! Ves dobiček v dobrodelne namene."

Novico so pozneje v izjavi za javnost potrdili tudi v založbi Grand Central Publishing, ki bo neobičajno knjigo izdala, in dodali, da bo nosila naslov The Ten, Make That Nine Habits, of Very Organized People. Make That Ten (v prostem prevodu Deset, recimo raje devet navad zelo organiziranih ljudi. Recimo raje deset). Knjigo, ki bo izšla prihodnje leto, bodo poleg Martinovih tvitov sestavljali tudi odzivi in komentarji njegovih sledilcev, so še zapisali v založbi ter potrdili, da bo šel celoten izkupiček v dobrodelne namene.

"Lažni" tviti so mu prinesli sledilce
66-letni komik, ki je zvest uporabnik tega spletnega družabnega omrežja, si je velik delež od 1,7 milijona sledilcev pridobil konec decembra lani, ko je bil pozvan za porotnika na sodišče in vmes na Twitterju objavljal, kaj se "dogaja" v sodni dvorani, o čem razpravljajo porotniki in kakšna odločitev se obeta - pisal naj bi torej o stvareh, ki bi morale ostati zaupne. Pozneje je priznal, da so bili vsi tviti izmišljeni in da jih je objavil zgolj kot parodijo na dogajanje v sodni dvorani.

Omenjena knjiga pa za igralca, ki ga bo konec meseca znova mogoče videti na velikih platnih (skupaj z Ownom Wilsonom in Jackom Blackom igra v komediji The Big Year), ni prva - lani je izdal roman z naslovom The Object of Beauty, ki se je prebila med najbolj prodajane knjige na lestvici New York Timesa.