Allen je v karieri zaigral tudi v številnih Disneyjevih uspešnicah. Foto: Reuters
Allen je v karieri zaigral tudi v številnih Disneyjevih uspešnicah. Foto: Reuters
false
Igralec je leta 2004 prejel svojo zvezdo na pločniku slavnih. Foto: Reuters

"Zelo moraš biti previden tu," je dejal Allen v pogovorni oddaji Jimmy Kimmel Live. "Pretepejo te, če ne verjameš v to, kar verjame večina. Občutek je, kot da smo v Nemčiji sredi 30. let prejšnjega stoletja," je bil iskren igralec.

63-letnik je sicer glavni igralec v humoristični seriji Last Man Standing, kjer igra konservativca. A vloga mu ni preveč tuja, saj si s svojim likom deli politična prepričanja.

Tako je brez oklevanja priznal voditelju, da se je udeležil inavguracije. "Povabili so me in skupaj z veterani sem bil deležen posebne obravnave. Šli smo na ples veteranov, kjer sem se družil z demokrati in republikanci," je povedal Allen.

Igralec priznava, da je njegova serija zrcalo ameriške družbe, ki je spremljala prehod Donalda Trumpa iz zvezde resničnostnih šovov v Belo hišo. Allen je sicer znan po tem, da podobno kot njegov stanovski kolega James Woods odkrito deli svoje mnenje o liberalcih. Navsezadnje je veljal za glasnega kritika nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, ki ga je celo označil za komunista.

O Trumpu pa pravi: "Pozabite na neumno s***, ki ga govori o prebežnikih. Mogoče bo lahko celo uredil zadeve, ki jih je treba popraviti."