David Duchovny in Gillian Anderson sta se s pomočjo ustavarjalca serije Chrisa Carterja zavihtela med zvezdnike. Foto: Reuters
David Duchovny in Gillian Anderson sta se s pomočjo ustavarjalca serije Chrisa Carterja zavihtela med zvezdnike. Foto: Reuters

"Ko smo začeli snemati serijo, je do mene pristopil neznanec, ki se mi je predstavil kot uslužbenec tajne vladne agencije, in me opozoril, da smo blizu resnici. Nisem vedel, ali naj ga jemljem resno, res pa je, da sem leta 1993, ko sem začel snovati serijo, poklical FBI, da bi mi pomagali pri nekaterih stvareh, a si zame niso hoteli vzeti časa. Pred predvajanjem prvega dela pa so me poklicali in me spraševali, kdo sem in kaj počnem. V nekem trenutku sem pomislil, da me bodo utišali," je povedal Carter.

Čeprav ga je na začetku skrbelo, da serije sploh ne bodo smeli predvajati, so skrbi izpuhtele, ko so tudi FBI-evi agenti postali oboževalci serije: "Nekajkrat so mi celo dovolili streljati na njihovem vadbišču na FBI-evem sedežu v Washingtonu."

Priljubljena serija, ki so jo po devetih letih prenehali snemati leta 2002, se sicer vrača na male zaslone. Prvi del bomo pri nas lahko spremljali čez dva dni, moči pa bosta v vlogi zveznih agentov znova združila Gillian Anderson in David Duchovny.

Igralca sta se sicer v lika Scullyjeve in Mulderja nazadnje vživela leta 2008 za film Dosjeji X: Hočem verjeti, še poroča The Huffington Post.