Po teku Obama in Biden nista pozabila niti na raztezne vaje. Foto: YouTube
Po teku Obama in Biden nista pozabila niti na raztezne vaje. Foto: YouTube

"Gospod predsednik, ste pripravljeni na gibanje?" vpraša Biden, ko potrka na vrata Ovalne pisarne in zmoti Obamo med delom. "Seveda, gibajmo se!" odgovori ta in skupaj se poženeta v lahkotni tek po Zahodnem krilu Bele hiše.

A nista se preoblekla v športna oblačila, pač pa sta ostala kar v hlačah, srajci in kravati, s tem pa želela ameriški javnosti sporočiti, da si lahko prav vsak tudi na delovnem mestu hitro utrga nekaj trenutkov za rekreacijo brez posebnih predpriprav.

Čakala sta ju dva velika kozarca vode
Tako sta podprla kampanjo ameriške prve dame Michelle Obama, ki nosi naslov Let's Move! (v prevodu: Gibajmo se!), katere cilj je zmanjšati čezmerno težo predvsem pri otrocih in izboljšati kakovost hrane v ameriških šolah.

Po koncu teka vodilna moža Združenih držav Amerike nista pozabila niti na raztezne vaje, poučni posnetek pa sta končala s poudarkom, da je treba po rekreaciji zaužiti dovolj tekočine in nazdravila z dvema velikima kozarcema vode, nato pa se še dogovorila, da se kot tekača spet srečata prihodnji teden ob istem času.

Obamovo in Bidnovo trimčkanje po Beli hiši si lahko ogledate v priloženem videoposnetku!