Pomladni vrt skozi oči Rafa Simonsa. Foto:
Pomladni vrt skozi oči Rafa Simonsa. Foto:

Pri pariški modni instituciji so v vrtovih Tuileries postavili pravi pomladni vrt. Manekenke so za to priložnost postale kratkolaske, po čemer je mogoče ugibati, da bomo tudi na rdečih preprogah kmalu videli manj dolgih kodrov.

STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Stavkovne zahteve:

1. Ohranitev delovnih mest v javnem sektorju

2. Pogajanja o masi plač ter o pogojih dela v javnem sektorju za leti 2013 in 2014

3. Utrditev socialne države in ohranitev kakovosti javnih storitev

4. Spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov

Zaposleni in sodelavci RTV Slovenija se pridružujejo stavki

Začela se je splošna stavka javnega sektorja

V novo sezono gredo z nami koničasti salonarji in bleščičasti poudarki, na opisani reviji celo na ustnicah. Simons je navdih za svojo prvo kolekcijo visoke mode za Dior črpal iz arhivov slovite hiše, v katero je prišel lani po (neprostovoljnem) odhodu Johna Galliana, tokrat pa je šel v svojo smer, po lastnih besedah celo v futurizem, a je ostal zvest ponavljajočemu se motivu v ustvarjanju od časov začetkov Christiana Diorja: cvetju v najrazličnejših oblikah.

V prvi vrsti ni manjkala "klasična" zvezdniška zasedba, katere del je postala tudi nova in "neuradna" francoska prva dama Valerie Trierweiler, pozornost pa je pritegnila tudi prisotnost igralke Sigourney Weaver. Tako ona kot Isabelle Huppert bosta namreč v prihajajočem filmu Body Art (po romanu Dona DeLilla) nosili Simonsove kreacije. Belgijec, ki je pred Diorjem vodil znamko Jil Sander, je oblikoval že kostume za Tildo Swinton v filmu I Am Love.