Modna revija Karla Lagerfelda za Chanel je tudi tokrat pritegnila ogromno pozornosti sedme sile. Foto: Reuters
Modna revija Karla Lagerfelda za Chanel je tudi tokrat pritegnila ogromno pozornosti sedme sile. Foto: Reuters

Po modni pisti, ki je spominjala na letalo, čisto pravi ledeni gori, uvoženi iz Švedske, na prizorišču in modni reviji, ki jo je pripravil kar v skednju, je večni glavni oblikovalec francoske modne hiše Chanel prizorišče tokratne predstavitve svojih kreacij "okrasil" z ogromnimi stebri iz kremenjaka in ametista v odtenkih vijoličaste, modre in sive ter tako modno pisto znotraj tradicionalnega prizorišča Chanelove pariške modne revije, Velike palače (Grand Palais), preoblikoval v svojevrsten labirint.

V znamenju odtenkov sive in vijoličaste
Množice obiskovalcev - med njimi so bili tudi številni znani obrazi, na primer pevki Katy Perry in Alicia Keys - pa ni navdušilo le prizorišče, ampak tudi kreacije, ki so jih manekenke na čelu z Avstralko Mirando Kerr nosile. Prevladovale so "zimske" barve - črna, različni odtenki sive in rjave -, pa tudi odtenki, značilni za mineral ametist, od vijoličastih do škrlatnih.

Pri krojih je nemški oblikovalec ostal zvest Chanelovi tradiciji, le da je linije še malce omilil. Prevladovala so dvodelna oblačila (jopica oz. jakna ter krilo ali ozke hlače, odrezane malce nad gležnjem), ki jih je občasno popestril z oblekami in srajcami ali bluzami iz džersija ali šifona.