Moda
Tara Zupančič in Tomi Meglič
Taro je na prireditvi spremljal pevec Siddharte Tomi Meglič. Foto: Aleksandra Saša Prelesnik in Primož Predalič
Stane Jerko
Stanetu Jerku so se poklonili z nagrado za življenjsko delo. Foto: Aleksandra Saša Prelesnik in Primož Predalič

Dodaj v

Foto: Pri Elle nagradili Andreja Škufco, Taro Zupančič in Staneta Jerka

Zbralo se je veliko znanih obrazov
14. november 2017 ob 09:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na prireditvi Elle Style Awards je nagrado za življenjsko delo prejel legendarni fotograf Stane Jerko, ki še danes, pri 80 letih, fotografira. Nagrade so sicer podelili v sedmih kategorijah.

Na prireditvi, ki jo prireja revija Elle in je potekala v Unionski dvorani v Ljubljani, so se poklonili najboljšim ustvarjalnim dosežkom in slogu na slovenskem modnem področju. Vrhunec dogodka, ki ga je povezovala igralka Pia Zemljič, je bila nagrada Elle za življenjsko delo. "Stane Jerko je v slovenskem prostoru s svojim delovanjem oral ledino in pustil nepozaben pečat. Njegove fotografije nam pripovedujejo na tisoče zgodb iz sveta mode in ovekovečujejo marsikatero našo znano osebnost. Vedno nadvse profesionalen kavalir stare šole je z modnimi pa tudi drugimi fotografijami desetletja polnil tako rekoč vse vidnejše tiskane medije. Delo, s katerim si je vse življenje služil kruh, pa še danes, ko je dopolnil 80 let, ostaja njegova prva dejavnost," so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Med nominirance so se uvrstili tisti posamezniki, katerih življenjski slog je v navdih in katerih ustvarjalnost je brez meja, so pojasnili v uredništvu revije. Nagrado za najboljšega modnega oblikovalca so podelili Petru Movrinu, ki s "svojim unikatnim in vizionarskim oblikovanjem, prepletenim s tradicijo, glamurjem in grobostjo nikogar ne pusti ravnodušnega".

Nominiranke v kategoriji Elle ženska so bile Sanja Nešković Peršin, Larisa Stojanovič in Ana Roš. Priznanje je prejela baletna plesalka, koreografinja in performerka Sanja Nešković Peršin, ki je leta 2014 postala prva dama ljubljanskega baleta ter vanj vpeljala svež in sodoben pogled na klasični balet. V kategoriji Elle moški so izbirali med tremi imeni - Davidom Urankarjem, Andrejem Škufco in Andrejem Mercino. Nagradili so "večno eleganco, moško očarljivost, samozavest in karizmatičnost" Andreja Škufce, štirikratnega svetovnega prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih, ki je z ljubeznijo do plesa odločno oblikoval svojo življenjsko pot.

"Vilinska" Tara in mladi up Maja
V kategoriji Elle medijski obraz je "vilinska" Tara Zupančič, ki "navdušuje z močno prezenco, neizčrpno energijo, ustvarjalnim potencialom in slogom" premagala Ajdo Smrekar in Nino Pušlar. Med mladimi talenti je pozornost uredništva vzbudila Maja Leskovšek, obetavna modna oblikovalka, ki je oktobra letos začela študij na prestižnem magistrskem programu MA Fashion na fakulteti Central Saint Martins v Londonu, v kategoriji Elle dekor pa je nagrado za vrhunske oblike prejela blagovna znamka Pikka, ki sta jo ustanovila arhitekta biroja Raketa, Katjuša Kranjc Kuhar in Rok Kuhar.

Dogodka so se udeležili tudi: lastnik in predsednik uprave Adria Media Ljubljana Tomaž Drozg, modna voditeljica Lorella Flego, voditelj David Urankar, pevec Tomi Meglič, modna oblikovalka Nina Šušnjara, igralec Miha Rodman in mnogi drugi znani obrazi. Za glasbeno zabavo sta poskrbela Magnifico in skupina The Frajlice.

Utrinke s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

A. P. J., foto: Aleksandra Saša Prelesnik in Primož Predalič
Prijavi napako
Komentarji
tanj
# 14.11.2017 ob 11:36
Današnji dan bi šel zame prav komot skozi brez te novice. Pa še za marsikoga drugega tudi. No, razen za tiste, ki se mrzlično iščejo na teh fotografijah...
juventina10
# 14.11.2017 ob 11:58
TO je ena tistih prireditev,katera je izgovor, da se pokažejo sami sebi....v obupnih cunjah,naj si raje pogledajo hrvatice.katastrofa od styliga.
Nadja92
# 14.11.2017 ob 10:11
Sem fenica Nine Pušlar ampak, kako se pa ta vedno našemi. No, sej polovica jih itak zgleda kot da bi nekdo omaro na njih stresu.
antiani
# 14.11.2017 ob 09:45
Nosi stric na deveti sliki šminko na ustih ? :O
friks
# 14.11.2017 ob 10:32
Se mi zdi prav, da revije, ki prodajajo zgodbe teh estradnikov, organizirajo vsaj kakšno žurko za njih.

Nisem pa vedel, da sploh dovolj zaslužijo za kaj takega.
kraut
# 14.11.2017 ob 16:32
Sem šel prebrat (pogledat slike) članek, ker me zanima kaj počne slovenska "estrada" na teh fensišmens dogodkih, ter kaj navlečejo nase. Nisem bil razočaran, ker sem našel to kar sem iskal, maškare na maškaradi.
No, važno je pa seveda edino to da je vsak najprej sebi všeč. =)
evaevi
# 15.11.2017 ob 20:23
Moj bog,
pa sem mislila malo uživati kakšne čedne cunje...pa je med temi maškarami celo ženska (34. slika), ki je pravkar ušla napadalcu, vso je strgal, pa se še skuša nasmihati, svašta
ABADON
# 14.11.2017 ob 10:40
Nadja
Tocno to. Kmetiska dekla. Brez okusa. Na rdeci preprogi. Skoda.
ZRC
# 14.11.2017 ob 09:54
@antiani
That would be a yes.

Izraz na obrazu Nine Pušlar na 3. sliki :)
izo
# 14.11.2017 ob 15:20
kaj za vraga je elle in kaj ima to s slovenijo. kot vedno, retorično..
Daedalus
# 14.11.2017 ob 10:22
Kdo sta pa zali deklici na sliki 18?
Mirko Tipka
# 14.11.2017 ob 12:51
brez zamere.. ampak nekateri so oblečeni tako, da ni za nikamor... še med 4 stenami se ne bi tako oblekel:
- Nina P. ima predolge rokave na belem pulijo,
- Lorella bi se morala poročiti s poročno obleko, pa je narobe zavila in pristala na Elle
- Nina Š
fuko
# 14.11.2017 ob 09:33
slika 10. WTF?
Kazalo