Sarah Ferguson se je vživela v modno vlogo. Foto: Reuters
Sarah Ferguson se je vživela v modno vlogo. Foto: Reuters

Za eno noč sta se Britanki prelevili v manekenki v dober namen in se tako pridružili kopici britanskih zvezdnikov, ki so se za dobrodelno modno revijo Fashion for Relief, sprehodili po modni brvi. Pevka Pixie Lott, manekenka in resničnostna zvezdnica Katie Price, pa manekenki Jourdan Dunn in Georgia May Jagger so le nekatera slavna imena, ki so se odzvala povabilu organizatorice dobrodelne revije Naomi Campbell.

Slavna manekenka vse od leta 2005 skuša s podobnimi modnimi dogodki zbrati denar, ki ga namenijo dobrodelni organizaciji Fashion For Relief, katere ena izmed ustanoviteljic je prav Naomi Campbell. V organizaciji so med drugim zbrali več kot milijon dolarjev za žrtve orkana Katrina, zbrali pa so denar tudi za žrtve potresa na Haitiju in ruske sirote. Izkupiček tokratne revije v Londonu pa gre za raziskave ebole. "To je neverjeten dogodek, s katerim upamo, da bomo letos zbrali še več denarja kot kadar koli prej. Moramo ozavestiti in izobraziti ljudi glede ebole, da bi preprečili širjenje te smrtonosne bolezni."

Obleke so za modno revijo podarile modne hiše Dolce & Gabbana, Givenchy, Alexander McQueen, Azzedine Alaia, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Balmain, Marchesa in Versace.