Moda
(1)
Utrinek z lanskega pomladnega tedna mode v Ljubljani. Foto: Klemen Razinger
Pomladni teden mode bo potekal do petka. Foto: Mimi Antolović

Dodaj v

Ljubljana bo v naslednjih dneh v znamenju tedna mode

Začenja se spomladanski teden mode
4. april 2018 ob 14:15
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Začel se je spomladanski Ljubljanski teden mode, na katerem bodo domača in tuja oblikovalska imena v prestolnici do petka predstavljala najnovejše modne trende.

Na novi lokaciji v prostorih Viba filma bodo modnim navdušencem svoje kreacije pokazali uveljavljeni in sveži oblikovalci, med njimi bodo tudi študenti naravoslovnotehniške fakultete.

Ti so kot običajno odprli ljubljanski teden mode s prvo modno revijo ob 14. uri, v treh dneh pa se jim bodo pridružili oblikovalci iz Srbije, Hrvaške, Makedonije in Bolgarije.

Od slovenskih oblikovalcev se bodo znova predstavili Ana Jelinič, Simona Kogovšek, Barbara Vrbančič, Maja Štamol, Petja Zorec, David Bacali in blagovna znamka Things I Miss, ki je letos združila moči s hrvaškim Studiem Marković. Tokrat se jim bodo pridružili še Renata Bedene, blagovna znamka Patricia Pie in Tanja Uvera.

Na modni reviji bo nove trende predstavil tudi ponudnik modne obutve podjetje Mass.

Prihajajo tudi beograjski gostje
Drevi se bodo na modni stezi predstavili tudi oblikovalci z beograjskega tedna mode. Kot so zapisali organizatorji, v Slovenijo pridejo vedno radi tudi zato, ker je po kreacijah beograjskih oblikovalcev v Sloveniji kar precej povpraševanja.

Sodelovanje med tednoma mode se je začelo, ker so želeli prispevati k razvoju modne scene v obeh državah, s skupnim nastopom pa imajo tudi več možnosti pri širjenju na sosednje trge.

Zvečer se bodo slovenskim ljubiteljem mode tako predstavili LalicA, modna znamka oblikovalke Aleksandre Lalić, blagovna znamka Modle oblikovalke Vesne Kračanović, Daniela Glišić, Budislava Keković, Svetlana Jaćović, Jasmina Vujović in Ljiljana Joksović Mutić.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
piarija
# 04.04.2018 ob 15:03
spet neki za balkanske hohštaplarje...treba se je mal pokazat na vsake tolk...
Kazalo