Iris Mulej, 'najbolj kičasti stvor' z letošnjih Viktorjev? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Iris Mulej, 'najbolj kičasti stvor' z letošnjih Viktorjev? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Danica Lovenjak
Danica Lovenjak, ena največjih modnih grešnic na slovenski estradi? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V ponedeljek je po družbenih omrežjih zakrožil zapis z omenjenega spletnega dnevnika, v katerem avtorica neizprosno, a hudomušno "secira" neposrečene modne izbire slovenske estrade. Kot ugotavlja, "na malem slovenskem nebu ni prostora za veliko zvezd", ker so "glamurozne manifestacije" v naši prestolnici tako redke, pa "slovenski estradniki spominjajo na božične jelke - svoj namen lahko upravičijo le nekaj dni v letu, ko zablestijo v vsem svojem sijaju in zbirajo darila".

Zabavno branje je tudi avtoričin zapis o najbizarnejših slovenskih običajih, med katerimi so se znašli polhanje, fantovščina, druženje z nekdanjimi partnerji ...

Na seznamu največjih slovenskih modnih spodrsljajev so se tako znašle nekdanja misica in pevka Rebeka Dremelj, "slovenska različica Indire Vladi", pa pevka Alya in zajčica Doroteja Premužič, ki je "s svojim dekoltejem Marianskemu jarku odvzela naslov najgloblje točke na planetu". V negativnem smislu izpostavlja tudi poslanko Evo Irgl, pa pevki Karmen Stavec in April, vedno znova se obregne ob nekdanjo misico Iris Mulej, Nina Osenar pa je v pomanjkljivi opravi na Viktorjih "za 15 minut fotografske pozornosti žrtvovala dostojanstvo".

Med najzabavnejšimi v zapisu je gotovo ocena Danice Lovenjak, ki "že leta vztrajno vzdržuje imidž vaše matrone", z določenim videzom pa je menda dosegla novo dno: "Videti je, kot da ji je užaljeni hišni ljubljenček odgriznil del obleke, potem ko ga je prekinila med parjenjem s tem krznenim stvorom." Pevka Tabujev Tina Marinšek jo s svojo neukročeno pričesko spominja na "žrtev neuspešnega modnega izganjanja hudiča".

Za kraljico slovenskih modnih spodrsljajev je avtorica razglasila Jadranko Juras, še nekaj dni aktualno femme fatale, ki se ponaša predvsem s "precejšnjim številom fatalnih stajlingov".