Christy Turlington v kampanji Jason Wu za jesen in zimo 2013. Foto: Promocijsko gradivo
Christy Turlington v kampanji Jason Wu za jesen in zimo 2013. Foto: Promocijsko gradivo

V času, ko ni pozirala pred objektivi svetovno znanih fotografov, se je Christy ukvarjala z jogo in o tem napisala tudi knjigo, se spet vpisala na fakulteto in se zavzemala za preprečevanje smrti porodnic v manj razvitih državah sveta, oblikovala je linijo oblačil za prosti čas in vzgajala svoja dva otroka.

Zdaj pa je nazaj, in to v velikem slogu: od nizozemske supermanekenke Lare Stone je (približno četrt stoletja po tem, ko je kot 19-letna novinka prvič sodelovala s to znamko) prevzela vlogo obraza in telesa znamke Calvin Klein.

V kampanji znamke Jason Wu je Christy nasledila vrstnico Stephanie Seymour, ki se je gotovo spomnite tudi kot spremljevalke Axla Rosea in lepotice iz spota "Gunsov" November Rain. Tu je še kampanja Prada, za katero jo je fotografiral Steven Meisel, pa naslovnica junijske številke ameriške izdaje revije Harper's Bazaar.

Christy je že 13 let v razmerju z igralcem, režiserjem in scenaristom Edwardom Burnsom. Poročila sta se junija leta 2003, ko je bila Christy že noseča s hčerko Grace. Tri leta pozneje se jima je rodil še sin Finn. Kot zanimivost povejmo še, da je njena sestra Kelly poročena z Edwardovim bratom Brianom Burnsom.

Prilagamo nekaj fotografij in videospot Georga Michaela Freedom! '90, v katerem so nastopile najbolj vroče supermanekenke iz 90., seveda tudi Christy Turlington.