Usnjene pasove lahko uporabnica kombinira po želji. Foto: EPA
Usnjene pasove lahko uporabnica kombinira po želji. Foto: EPA

Za okoli 60 evrov si lahko ženska kupi par sandal, katerih posebnost so snemljivi usnjeni trakovi v različnih barvah, s pomočjo katerih lahko sandale le v nekaj minutah povsem spremenijo in prilagodijo svoji garderobi. Namesto več parov čevljev so tako dovolj le eni, so prepričani v čevljarskem podjetju BricoShoe s sedežem v mestu Elche v španski pokrajini Valencia, ki so svoj izdelek ljubkovalno poimenovali kar "protikrizne sandale".

Čevljem priložijo šest parov različnih usnjenih trakov, eno leseno "osnovo" in priročen izvijač, s katerim si ženska sama namesti trakove in jih po želji kombinira po vzorcu, barvi itd. Zaradi popolne prilagodljivosti pa bodo takšni čevlji še udobnejši, zagotavlja proizvajalec.

Zanimiv izum je med Špankami že naletel na velik odziv, družinsko podjetje pa je presenetil predvsem odziv medijev, saj so se znašli celo na naslovnici španskega dnevnika El Mundo.

Ob predstavitvi izdelka so v podjetju BricoShoe posneli tudi videooglas z navodili, kako takšne sandale uporabljati. Ogledate si ga lahko spodaj. Video je v španskem jeziku.