Umetnik je v Tokiu razstavljal svoja dela in pustil pečat v enem izmed stanovanj (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Umetnik je v Tokiu razstavljal svoja dela in pustil pečat v enem izmed stanovanj (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Ameriški umetnik iranskih korenin se je mudil v mestu Šibuja, saj je na sejmu umetnosti v Tokiu razstavljal svoja dela. Lastnik stanovanja Erik, ki sicer živi v Kanadi in je že prej poznal Sabetovo delo, je umetniku še pred prihodom dal nenavadno ponudbo.

V stanovanju mu je pustil sporočilo, kjer je zapisal: "Upam, da nisem preveč vsiljiv, toda zanima me, ali bi mi lahko pustili majhen košček vašega navdiha. V stanovanju so mali zid iz mavca in siva vhodna vrata. Želim si, da bi jih prebarvali z motivom, ki vas je navdihnil med bivanjem na Japonskem."

Ali je pri risanju uporabil tradicionalne japonske čopiče in črnilo. V zameno za poslikavo je Eric Aliju vrnil ves denar, ki ga je plačal za najem stanovanja, in mu rekel, da se lahko kadar koli vrne vanj, ko bo na poslovnem potovanju. Tako sta lastnik stanovanja in umetnik postala prijatelja. "Risanje po zidovih tega neverjetnega in majhnega doma v Šibuji je bilo sanjsko," je dodal Sabet.

"Z Erikom sva postala prijatelja in hvaležen sem, da sem lahko ustvarjal in pustil majhen del Tokia pri njem – mesta, za katerega bi nekoč rad rekel, da je moj drugi dom," je dejal umetnik po poročanju britanskega Metroja.

View this post on Instagram

Hyper lapse 2018 Sabet - @handwritmic x @speedball_art on canvas

A post shared by Ali Sabet (@sabet) on Oct 23, 2018 at 10:48pm PDT